Volg Niels Vandyck via twitter
Share
 

Nieuws

19/5
2019
 

1e seizoenszege voor Niels in Lendelede


70 deelnemers voor 113,7 km. of 25 ronde van 4,5 km.

Niels verslaat zijn medevluchters in de spurt en behaald knap zijn 1e seizoenszege!

Proficiat Niels

18/5
2019
 

Vilvoorde


115,5 km. of 11 x 10,5 km. 125 deelnemers Niels eindigt 30e

12/5
2019
 

Opnieuw goed gevoel in Lierde


101 renners komen aan de start in Lierde waar hen 15 ronden van elk 7,9 km. of 118,5 km. koers te wachten staat op een mooi parcours.

Het gaat er van in het begin snel aan toe en het peloton rijdt lang gerokken over de smalle bochtige baantjes tot er 4 renners voorop geraken.

In het peloton zit m'n niet stil en mede onder impuls van Niels die zich na lichamelijke pech weer beter voelt, worden de 4 gegrepen.

Niemand geraakt nog weg en een massaspurt is niet te vermijden, deze wordt vlot gewonnen door de West Vlaming Louis Blouwe, Niels die de laatste 15 m. wat stil valt in de spurt eindigt mooi 6e.

8/5
2019
 

Kilometers opdoen in Beveren


Niels trok vandaag naar Beveren waar hij wat extra kilometers ging opdoen, net zoals afgelopen zondag is het koud maar blijft het tijdens de wedstrijd droog.

Met 16 ronden van 7 km. komt er 112 km. bij op de teller.

Vanaf het begin lag het tempo hoog, het was dan ook wachten tot ronde 7 vooraleer 12 renners konden wegrijden, op dat moment zat Niels iets te ver in het peloton.
Meteen probeerden zij met 3 de kloof te overbruggen maar zonder succes.

De 12 koplopers reden verder weg en zullen spurten voor de zege. (1 Verraes 2 Moens 3 K Caethoven)

Niels test op 2 ronden van het einde de benen nog eens met een snedige demarrage maar in de spurt voor de verre ereplaatsen bemoeit hij zich niet en bolt als 50e over de meet.


5/5
2019
 

Galmaarden PK


Vandaag staat het Provinciaal Kampioenschap te Galmaarden met aankomst op de Bosberg op het programma, Niels nog steeds op de sukkel komt er aan de start om kilometers op te doen en opnieuw het goede gevoel op de fiets terug te vinden.

Met 97 Elitezc/U23 zijn de Brabanders vertegenwoordigt voor 139,1 km. verdeeld over 13 ronden van 10,7 km.

Na 2 ronden rijden 5 renners weg uit het peloton en nemen een voorsprong die schommelt tussen 30" en max. 1'40" Niels probeert met een groepje van een 10 tal de kloof te dichten maar snel komt de rest van het peloton opnieuw aansluiten.

1 renner kan later de sprong naar voor wel maken, terwijl voor 2 anderen in de kopgroep de inspanningen beginnen door te wegen en lossen vooraan.

Op 2 ronden van het einde komt het peloton opnieuw sterk opzetten en naderen tot op 20 sec. van de koplopers, deze voorsprong kunnen de leiders behouden tot in de allerlaatste ronde alles opnieuw samen loopt en het uitdraait in een massaspurt die na 13 beklimmingen van de Bosberg zwaar doorweegt en langgerokken verloopt, Clé (elitezc) haalt het gemakkelijk voor Marit (U23) Niels komt met een goed gevoel als 35e over de finishlijn gebolt


1/5
2019
 

Toch gestart in Merchtem


Aanvankelijk was het niet de bedoeling dat Niels zou koersen in Merchtem na zijn gesukkel met de bekken en een week geen fiets te hebben aangeraakt, maar omdat dit zijn nieuwe thuishaven is en de ploeg hier gehuisvest is kreeg Niels het niet over zijn hart om deze wedstrijd links te laten liggen.

In de loop van de voormiddag nam hij de beslissing om toch te koersen en samen met nog 137 andere renners stond hij aan de start.

19 ronden van 6,1 km. moesten worden afgelegd in Merchtem.

Buiten enkele ontsnappingspogingen slaagde niemand erin om een mooie voorsprong bijeen te fietsen, het peloton reed snel en langerokken en niemand kon weg geraken.

Een massaspurt was niet meer weg te denken en die werd vlot gewonnen door Michiel Broes, Niels nam niet deel aan deze massaspurt en eindigde als 72e in het peloton.

21/4
2019
 

Arden Challenge 5e rit Libramont-Chevigny


De laatste rit van de Arden Challenge gaat door in Libramont-Chevigny waar 125 km. verdeeld over 2 ronden in lijn van elk 43,5 km. en 2 x 19 km. de zon is opnieuw van de partij en een beetje wind zou mee kunnen zorgen voor wat afscheiding.

Maar de uitvallen en ontsnappingpogingen reiken nooit ver, enkel achteraan staat de deur open en moeten veel renners lossen.

Bij het ingaan van de laatste 19 km. gaat Niels in de aanval en er sluiten renners aan tot een kopgroep van 18 is gevormd daarbij bevind zich ook ploegmaat Vertonghen, de gele trui, de groene trui en de witte truidrager maar de klassementsrenners loeren teveel naar elkaar en op 4 km. voor de finish komt de rest van het peloton opnieuw aansluiten, één renner kan dan nog ontsnappen en blijft nipt voor en wint.

Niels legt beslag op de 16e plaats.

20/4
2019
 

Arden Challenge 4e rit Rouvroy


Zomers zonnig voor de 4e rit van de Arden Challenge in Rouvoy, waar de renners beginnen met een ronde van 39 km. in lijn gevolgd door 2 ronden van elk 43,5 km. of 125 km.

Niels kent een beter gevoel en dat is duidelijk te merken, mee in de aanval, mee in de tegenaanval en mee in de juiste ontsnapping wanneer 30 renners voorop geraken.

Met telkens de Côte de Monquintin en de Côte de Gérouville is dit een zware wedstrijd zoals hij ze graag heeft.

In de slotkilometers geraken 4 renners uit de kopgroep nog voorop, terwijl Niels eindigt als 16e.

19/4
2019
 

Arden Challenge 3e rit Léglise


3 ronden van 42,5 km. of 127,5 km. zijn vandaag af te leggen in Léglise voor de 3e rit van de Arden Challenge.

Na een 5 tal km. reden 7 renners voorop die op Cote de Vlessart punten sprokkelen voor de bolletjestrui, snel na de eerste beklimming worden de koplopers terug tot de orde geroepen en zijn er nog verschillende ontsnappingspogingen zonder succes.

Het is pas in de slotkilometers dat 2 renners voorop geraken en jojo spelen met het peloton om voorop te blijven, de 2 spurten voor de zege net voor het aanstormende peloton, Niels komt met het peloton als 66e over de meet.

18/4
2019
 

2e rit Arden Challenge Rachamps


De 2e rit van de Arden Challenge bestond uit 1 x 39 km. en 1 x 45 km. in lijn en 3 plaatselijke ronden van elk 12,3 km. met onderweg 2 x Cote de Vellereux 2 x Cote de Vissoule, Mur Saint Roch en 3 x Cote de Bourcy om na 121 km. te finishen in Rachamps.

Niels draaide mee in het peloton en kreeg bij aanvang van de plaatselijke ronden een beter gevoel, hij was ondertussen in de 2e groep beland die op een 20 tal sec. volgde op de eerste groep.

Uit de eerste groep ontsnapten op één ronde van het einde 3 renners die spurten voor de zege, Niels spurtte niet meer mee en bolde als 55e over de meet.

17/4
2019
 

1e rit Arden Challenge Erezée


Naar jaarlijkse traditie gaat Niels van start in de mooie rittenkoers Arden Challenge.

175 renners schreven vooraf in, waaronder het merendeel Nederlanders.

In Erezée stond de openingsrit op de planning met een rit in lijn van 66 km. en 6 enorm zware plaatselijke ronden van 8 km. Niels die al een tijdje sukkelt met zijn positie (rug, bekken) voelde al snel dat het niet zijn dagje was en liet op 2 ronden van het einde het peloton rijden en stapte af.
Morgen een nieuwe dag en hopelijk een betere.

12/4
2019
 

Heist op den Berg Zonderschot alweer 6e


Vrijdagavond stond Niels aan de start van de wedstrijd te Heist op den Berg Zonderschot waar 116 renners kwamen opdagen voor 20 ronden van elk 5,5km.

Na wat aanvalspogingen in de eerste ronden reden na een 4 tal ronden in schuifjes 20 renners weg uit het peloton, Niels tekende present in de ontsnapping en het leek meteen de goeie vlucht te zijn, want bij deze 20 koplopers zou de winnaar zitten.

In de spurt met 20 ging het tussen de snelle mannen Verraes die het nipt haalde van Mertens, Niels eindigde 6e.

6/4
2019
 

5e in Erpe-Mere


De renners konden niet van start gaan om 15u in Erpe-Mere omdat er geen ambulance aanwezig was, de start werd dus in eerste instantie met een kwartier vertraagd, de 15 min. werden een half uur en uiteindelijk werd het startschot pas een uur later gegeven aan de 170 renners die dan wel veilig de weg konden opgestuurd worden, de wedstrijd werd omwille van de vertraging ingekort met 4 ronden.

In de 2 e ronde gingen 10 renners ervandoor Niels kon in zijn eentje de kloof naar de kopgroep overbruggen en de 11 renners vooraan reden de rest van de wedstrijd voorop, het peloton reed steeds op een achterstand die schommelde tussen 30 sec en 1min.

Op 2 ronden van het einde gingen vooraan 2 renners op zoek naar de zege en 6 renners van de kopgroep met Niels bleven strijden voor plaats 3, de andere vluchters werden gegrepen door het peloton.

In een spurt met 2 was het Cobbaert die het haalde van Vereecke, Niels finishte mooi als 5e.

30/3
2019
 

26e in Amay


133 renners staan aan de start van de GP Claudy Sohet in Amay waar ze een parcours met een zeer gevaarlijke afdaling voor de wielen geschoven krijgen de speaker van dienst waarschuwt regelmatig daarvoor.

Met 16 ronden van 7,2 km. of 115,2 km. kunnen de renners om 14u30 van start gaan en dat doen ze aan een zeer hoog tempo, zodat vanaf ronde één de eerste renners lossen.


Na een 5 tal ronden gaan 3 renners in de aanval en blijven voor het peloton uitrijden, ookal zijn er tegenaanvallen bij de vleet waar ook Niels bij betrokken is, toch duurt het tot op een 6 tal ronden van het einde vooraleer 13 renners weggeraken, Niels die deze tegenaanval mist gaat op 3 ronden van het einde achter de 16 koppige kopgroep aan en komt terug tot op 18 sec. maar de kloof dichten zit er in volle finale niet meer in, in de laatste ronde verliezen de tegenaanvallers opnieuw meer terrein en Niels bolt als 26e over de meet.


24/3
2019
 

3e in Florennes


Slechts 2 koersen dit weekend een interclub en een wedstrijd in Florennes waar Niels jaarlijks naartoe komt voor het mooie selectieve parcours, dus ook dit keer staat hij hier aan de start en beginnen doen de 93 opgekomen renners met een minuut stilte ter nagedachtenis van Stef Loos.

In de 2e van de 14 (x 8,3km. = 113km.) af te leggen ronden trokken 2 renners ervandoor, zij liepen stelselmatig uit tot een boni van om en bij de minuut, een 5 tal ronden bleven zij voor het peloton uitrijden maar dan kwam er reactie van drie renners waaronder Niels, de drie sloten aan vanvoor en we hadden 5 renners in de spits van de wedstrijd.

Achter de 5 koplopers vormde zich een groepje van 8 renners dat in de tegenaanval trok en dat er 2 ronden later in slaagde om aan te sluiten bij de koplopers.

Met 13 trokken zij de finale in al zat het peloton in de allerlaatste ronde terug op hun hielen.

Op 3 kilometer van het einde kwam het tot een volledige hergroepering en er werd gespurt voor de zege, Reynders haalde het voor Van De Kerkhove en Niels eindigde knap 3e.

17/3
2019
 

5e in Hingene


Zondag kwamen 83 renners aan de start in Hingene, waar 112,2 km. en de gekende kasseistrook door de dreef op de planning stonden, al na een 2 tal ronden van de 17 die ze moesten afleggen gingen 3 renners aan de haal deze kregen een ronde later het gezelschap van 3 anderen, een kopgroep van 6 kwam tot stand.

De 6 koplopers bouwden aan hun voorsprong maar in de achtergrond werd uiteraard niet stil gezeten, het peloton brak in stukken en 2 groepjes van telkens een 8 tal renners waarbij Niels trok in de achtervolging.

De 6 werden ingerekend en de koers brak opnieuw los, net zoals de regen.

Niels was present bij iedere nieuwe ontsnapping en een groepje van 5 met Niels geraakte voorop, in de laatste ronde konden 2 renners nog aansluiting maken en er werd gespurt met 7 de snelle Caethoven stak de overwinning op zak en Niels eindigde als 5e.

13/3
2019
 

6e in Templeuve


Na een halve dagtaak ging het richting Templeuve waar 112 renners aan de start kwamen in alweer barre weersomstandigheden.

Na de eerste ronde was het peloton al gehalveerd en was Niels helemaal voorin te vinden, maar wanneer 8 renners voorop geraken heeft Niels de boot gemist, de voorsprong van de 8 stijgt tot tegen de minuut maar in het achtervolgende peloton met Niels geeft m’n wat gas bij en daardoor komen ze terug dichter bij de koplopers en wordt deze achtervolgende groep serieus uitgedund.
Lang blijven de achtervolgers flirten met een achterstand van rond de 30 sec.

Op 4 ronden van het einde gaat Niels die een Engelsman meekrijgt in de achtervolging op de ondertussen uitgedunde kopgroep, ze overbruggen de kloof en opnieuw krijgen we 7 koplopers die aan de laatste 2 ronden beginnen.

Niels eindigt kletsnat en verkleumt van de kou als 6e.


10/3
2019
 

Vollezele... afgelast door stormweer.


Vandaag zou Niels aan de start komen in Vollezele waar een nieuw parcours werd uitgetekend voor deze wedstrijd,

Maar het stormweer besliste er anders over en om veiligheidsredenen werd de wedstrijd afgelast.

3/3
2019
 

5e in Perwez


In Perwez stonden 12 ronden van 8,5 km. gepland maar in de eerste ronde vond er een massale valpartij plaats waarbij Niels betrokken was, daardoor reden een 10 tal renners voorop en moest Niels noodgedwongen in de achtervolging gaan samen met een ander renner kwam hij snel dichterbij maar na de tweede ronde beslisten de afgevaardigden om de koers stil te leggen.

Er werd een oplossing gezocht voor de gevaarlijke toestand op het parcours en die werd na een kwartier gevonden door de omloop in te korten zoals hij vorig jaar was, dus de renners konden opnieuw van start gaan voor 20 ronden van 5 km.


Vanaf de eerste ronde reden 6 renners waaronder Niels voorop, ploegmaat Maxim Vertommen kwam 2 ronden later aansluiten en de juiste ontsnapping leek gevormd, maar de eerste achtervolgers gaven zich niet verloren en kwamen uiteindelijk terug aansluiten.


Op dat moment gaat vooraan 1 renner aan de haal, 5 renners met opnieuw Niels gaan in de tegenaanval maar de leider zijn voorsprong vergroot zienderogen en zal uiteindelijk met de overwinning aan de haal gaan, uit het groepje van 5 met Niels gingen 3 renners weg Niels kende veel last van de val en finishte als 5e.

De 6 eerste renners uit de uitslag werden nadien opgewacht voor dopingcontrole.

2/3
2019
 

6e in Villers le Temple


Na het lente zonnetje van de voorbije week was het vandaag opnieuw winterweer, guur, koud, nat, wind het was er allemaal in Villers le Temple waar 131 renners aan de start staan voor een wedstrijd van 120 km. in lijn verdeeld over 3 ronden en nog één lokale ronde van 6 km.

Wanneer in de 1e grote ronde het peloton breekt zit Niels mee voorin en zijn er in de achtergrond verschillende renners gelost, heel wat kilometers verder is alles te herdoen en geraken een 12 tal renners voorop gevolgd door 4 renners waarbij Niels.


In de laatste grote ronde is Niels samen met zijn 4 kompanen komen aansluiten bij de leiders maar het peloton volgt kort achter deze kopgroep.


Bij het aansnijden van de finale ronde van 6 km. krijgen we 2 koplopers gevolgd door een 3 tal en daarachter Niels in een groepje, de 2 koplopers spurten voor de zege waarin Raeymaekers het haalt van Van Breuseghem, zij worden kort gevolgd door de 3 achtervolgers en de groep met Niels die de spurt wint en 6e eindigt, weinig renners halen de finish.

24/2
2019
 

Ploegvoorstelling


De start van het nieuwe seizoen is gegeven en dat betekent dat ook de renners van het Team Thielemans aan pers-en publiek werden voorgesteld.

De renners konden hun ambities uitspreken voor 2019 en kunnen aan het nieuwe seizoen beginnen in alweer prachtige topkledij.

SUCCES!!

24/2
2019
 

Lente voor de start van het nieuwe seizoen... Vollezele (6e)


Het nieuwe seizoen is opgang geschoten meteen voelt het aan alsof het al lente is in februari.

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er gestart in Vollezele waar de renners eerst een (verplichte) gezamenlijke training van 85 km. (5 x 17 km.) afwerken, om om 15 u aan de start te staan voor een wedstrijd van 63 km. verdeeld over 10 ronden.

'T was al na een 3 tal ronden dat een kopgroep van 11 renners met daarbij Niels in 2 schuifjes voorin kwam, meteen was de toon gevallen.

Op een 4 tal ronden van het einde geraakten 5 renners weg uit de kopgroep en probeerde Niels alleen de kloof te dichten maar daar slaagde hij niet in.

De 5 koplopers spurten voor de zege (Van Herck was de snelste) Niels toonde zich de snelste van het achtervolgend groepje en werd 6e, een mooi begin van het nieuwe seizoen.

23/2
2019
 

Nieuwe wielerseizoen...


Het nieuwe wielerseizoen gaat morgen van start voor Niels het 19e seizoen waarin hij zijn passie en plezier zal terug vinden... veel succes Niels.

5/1
2019
 

Stage Calpe


Van 04/01 t/m 11/01 verblijft Niels in het Spaanse Calpe om er een trainingsstage af te werken.

2/1
2019
 

Ook in 2019 bij Team Thielemans


Ook in 2019 zal Niels de kleuren van Team Thielemans met volle moed verdedigen!

Wij wensen hem alvast veel succes toe voor het nieuwe wielerseizoen en kijken uit naar de eerste wedstrijden.

1/1
2019
 

De beste wensen voor een goed, beter, best nieuwjaar


Niels en familie wensen jullie allen de beste wensen voor 2019 met een goede gezondheid voor iedereen!

1/1
2019
 

niets van deze site mag, geheel of gedeeltelijk, op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande uitdrukkelijke toestemming van de webmaster


.

TOP