Volg Niels Vandyck via twitter
Share
 

Nieuws

25/11
2018
 

Beachrace De Panne


Voor de Beachrace in de Panne werden de 1500 deelnemers om 8u30 al aan de start verwacht, dit vroege start uur heeft te maken met de Duinencross van Koksijde die in de namiddag wordt georganiseerd.


Mathieu Van Der Poel kwam even een kijkje nemen op de strandrace om in de namiddag de Duinencross te gaan winnen.


Niels die een goede start nam en in 32e positie reed, kreeg in de laatste ronde af te rekenen met een lekke band en moest de strijd staken.


21/10
2018
 

Niels en Nick bedanken jullie allemaal.


In naam van Niels Vandyck en Nick De Block bedanken wij iedereen voor de aanwezigheid op de eetdagen, dikke merci aan de VELE aanwezigen alsook aan de mensen voor en achter de schermen, het was een TOP WEEKEND.

GEWELDIG BEDANKT IEDEREEN.

14/10
2018
 

Seizoen mooi afgesloten met een 4e plaats in Boom


Van het stemhokje naar de koers in Boom zo dachten 63 renners erover waar ze 20 ronden van 5 km. met telkens de Bosstraat als scherprechter te verteren kregen en dit op een mooie nazomerse zondag.

Na twee ronden trokken 10 renners in de aanval, Niels sprong in zijn eentje achter hen aan en kon de kloof snel dichten dus kregen we vlug 11 leiders die hun voorsprong ronde na ronde vergroten, de kloof met het peloton bedroeg na enkele ronden 1 minuut en het was duidelijk dat de winnaar vooraan zat, één renner kreeg in de kopgroep af te rekenen met een lekke band terwijl een andere het slachtoffer werd van een val.

9 renners bleven over in de kopgroep en het peloton kwam iets dichterbij de voorsprong bedroeg op een bepaald moment nog 30 sec. maar toch hielden de 9 leiders stand.

In een spurt met 9 trok Stijn Siemons aan het langste eind, Niels eindigde voor de 31e keer dit seizoen bij de eerste 5 en werd mooi 4e.

13/10
2018
 

Eetdagen Niels Vandyck en Nick De Block


Volgend weekend worden jullie allen uitgenodigd op de Eetdagen van Niels en Nick deze gaan door op zaterdag 20/10/2018 van 16u30 tot 22u en op zondag 21/10/2018 van 11u tot 15u30 in 't Centrum Jan Hammeneckerstraat 32 te 2870 Breendonk-Puurs

Op het menu:
Stoofvlees of Vol au vent aan €15 of Tomaat-Garnaal aan dagprijs met frieten of brood
Kinderschotel aan €9
Tevens zijn er lekker desserten te verkrijgen!

HOOFDPRIJS TOMBOLA TV

6/10
2018
 

Kieldrecht


Opnieuw een nazomerdag met zalige temperaturen die 107 renners aan de start brengen in Kieldrecht voor 14 ronden van 8,1 km. of 114 km.

Aan een stevig tempo trekken de renners door de polders van Kieldrecht net op de grens met Nederland.

Ontsnappingspogingen bij de vleet leverden niet veel op, niemand geraakte ver uit de greep van het peloton.

Op 4 ronden van het einde trok Niels in de aanval en raakte voorop hij kreeg gezelschap van 4 andere renners maar één van hen reed lek, op één ronde van het einde waren de 4 leiders gegrepen en reden er intussen 7 andere renners voorop deze zeven hielden stand en in de laatste rechte lijn ging Pieter Jacobs er nog vandoor hij kwam alleen over de meet en mocht de zegebloemen in ontvangst nemen, Niels kwam als 67e over de finish gebold met het peloton.

4/10
2018
 

3e plaats in Bornem


Een mooie nazomerse donderdag bracht 53 renners naar Bornem voor de 2e editie van de Jaarmarktprijs die verreden werd over 13 ronden van elk 8,5 km. of 115,2 km.

Een lang gerokken peloton vlamde de eerste ronden door de straten van Bornem, tot na 1u15 koers het peloton in stukken brak door het hoge tempo, Niels zat met ploegmaat Dhollander in een kopgroep van 9, een groepje van 6 renners waar onder meer Jacobs, Moens, Noels en Druyts bij zaten volgden verderop.

Wanneer deze 2 groepen samen kwamen trokken vier renners waaronder Niels er opnieuw vanonder, deze 4 kregen op 1 ronde van het einde versterking van nog 4 renners zodat ze met 8 de slotronde in trokken.

In de allerlaatste ronde konden nog enkele renners aansluiten vooraan en het kwam tot een spurt met 13, daarin waren de snelle mannen Pieter Jacobs en Jeff Peelaers Niels te snel af, Niels eindigde na een mooie wedstrijd waarin hij zeer bedrijvig was op een mooie 3e plaats in het naburige Bornem.

29/9
2018
 

Stekene


Niels trok naar Stekene de thuishaven van ploegmaat Kristof Dhollander waar 113 renners paraat waren, zijn ploegmakker kreeg echter vroeg in de wedstrijd af te rekenen met een lekke band en kon de 120 km of 20 ronden van 6 km. niet afwerken.

14 renners die vroeg in de koers de benen namen en ronde na ronde meer en meer seconden bij elkaar sprokkelden bleven tot het einde voorop, Buelens trok in de voorlaatste ronde alleen op pad en ronde zijn solo af met de zegebloemen.

Niels vertoefde in het peloton dat binnen bolde op 3'05".


26/9
2018
 

3e plaats te Kemzeke


Met 86 renners aan de start te Kemzeke mag m'n zeker niet klagen, daar bovenop komt nog het lekkere nazomer weertje en m'n kan spreken over een mooie koersdag, waar de renners 19 ronden van elk 6 km. moeten afleggen.


Vanaf de eerste meters van de koers stonden de renners op scherp en vloog het tempo de hoogte in na een 3 tal ronden reden 11 renners weg, Niels was niet in deze ontsnapping te vinden maar vertoefde in het peloton.

Na een korte achtervolging werd de kloof naar de 11 koplopers gedicht en was alles te herdoen, Niels ging dan samen met Wood in de aanval en reed 2 ronden voorop maar dan kwamen uit de achtergrond een 20 tal renners terug aansluiten, in deze kopgroep zit de winnaar zoveel is duidelijk.

Niels die de laatste bocht in volle snelheid en op kop neemt spurt tot op enkele meters voor de aankomstlijn op kop maar dan komen de snelle Van Den Boogaerde en Verraes hem remonteren en zo eindigt Niels mooi als 3e.

22/9
2018
 

Wetteren Ten Ede


Niels kwam vandaag aan de start in Wettteren Ten Ede waar 114 renners kwamen opdagen het plan was om te koersen in Varsenare maar het verkeer besliste daar anders over.

Niels eindigde 5e in een massaspurt die gewonnen werd door Verraes.

16/9
2018
 

Londerzeel


Na 2 ronden van de 12 die er moesten afgelegd worden gaan 12 renners in de aanval daarbij Niels en enkele van zijn ploegmakkers het zag er naar uit dat deze ontsnapping wel eens een succes zou kunnen worden maar dat beseften ze ook in het peloton en de koplopers kregen niet veel vrijheid.

Wanneer ze opnieuw tot de orde werden geroepen was het de beurt aan een 11 tal dat meer succes kende zij bleven tot in de finale voorop.

In het peloton dat ondertussen de koplopers opnieuw in het vizier had kreeg Niels geen bewegingsvrijheid, in de finale vielen enkele renners vooraan weg terwijl anderen de sprong naar voor konden maken en mee spurten voor de zege.


Het was Godaert die won voor Dhollander, Nies bolde in het peloton als 67e over de meet.

12/9
2018
 

Sint-Pauwels


Een miezerige koude dag in Sint-Pauwels waar 81 renners aan de start kwamen voor 11 ronden van 10,1 km.

Vanaf de eerste kilometers regende het aanvalspogingen die er na enkele ronden voor zorgden dat 15 renners konden ontkomen hun voorsprong bedroeg snel 45 sec. Niels vertoefde op dat moment in verloren positie in het peloton.

Niels trok na enkele ronde in de achtervolging en kreeg daarbij steun van enkele andere renners, hun moed werd beloond en het kwam tot een algemene hergroepering, daarop trok Niels in de aanval samen met Van Impe en Cordeel reden zij voor het peloton uit maar er kwam snel reactie en alles liep opnieuw samen, dan was het de beurt aan vier andere om het te proberen en deze hadden meer geluk het was Christophe Van Cauwenberghe die de bloemen in ontvangst mocht nemen, Niels spurtte niet meer mee en bolde als 52e over de meet.

9/9
2018
 

Ophasselt (interclub)


131 renners kwamen aan de start van de interclub te Ophasselt waar de renners 136 km. verdeeld over 12 ronden voor de wielen geschoven kregen.

In de 2e ronde trokken 8 renners waaronder Niels in de aanval hun voorsprong liep uit tot 1'02" maar op 5 ronden van het einde kwam het voltallige peloton sterk terug en werden de 8 koplopers opnieuw ingerekend, eens de kopgroep terug gegrepen was vielen er nieuwe aanvallen te noteren en in de laatste ronde was het ganse peloton verbrokkeld.

Eén man (Ciske Aneca) slaagde er in om in laatste instantie weg te rijden en de overwinning op zak te steken voor de 2e plaats won Van Der Haegen de spurt voor Desmecht die 3e werd.
Niels eindigde na een mooie koers nog 27e.

2/9
2018
 

Overboelare - Geraardsbergen


110 renners voor 115,7 km. of 13 ronden op deze mooi nazomerse zondag in de mattentaarten streek Overboelare - Geraardsbergen.

Het duurt tot bij half koers eer er in schuifjes 14 renners voorop geraken, Niels die op het moment dat de 14 ontsnappen niet over de beste benen beschikt mist de ontsnapping en de koplopers lopen verder uit.

Nadien trekt hij alleen in de achtervolging maar dan zijn de koplopers al uit het vizier, na 2 ronden krijgt Niels in de achtervolging steun van 4 andere renners, maar terug keren naar de kop van de wedstrijd zit er niet meer in.

De 14 spurten voor de zege Timmermans verslaat Moens en Devos, Niels spurt niet meer mee in het achtervolgende groepje en bolt als 19e over de meet.

30/8
2018
 

Verjaardag vieren op de fiets met een 8e plaats te Baardegem


82 renners kwamen aan de start te Baardegem ook Niels die zijn 28e verjaardag viert is present om 118 km. verdeeld over 15 ronden af te leggen.

Niels steeds van de partij wanneer er aanvallen zijn en groepjes proberen weg te rijden, ook wanneer 9 renners wegrijden is hij erbij, maar in de achtergrond wordt er gereageerd en een 20 tal renners keren terug.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde gaat De Wilde in de aanval hij neemt meteen een mooie voorsprong en zal als winnaar over de finish bollen.

Daarachter wordt er gespurt en Niels eindigt als 8e.

26/8
2018
 

Geen prijs in Kalfort - Puurs


115,6 km. verdeeld over 17 ronden op biljart vlakke en kaarsrechte wegen krijgen de 78 renners als naar jaarlijkse gewoonte voorgeschoteld te Kalfort.

De renners zijn attent want de afgevaardigden deden voor aanvang van de wedstrijd de melding dat 1'30" achterstand uitsluiting uit de wedstrijd betekende.

De vele aanvalspogingen brachten ook geen afscheiding tot stand, ook Niels probeerde meermaals te ontkomen maar hij mocht hem niet bewegen of er werd geroepen.

Het was dan ook wachten tot 2 ronden van het einde eer een groepje van 7 man met 2 ploegmaten (Yenzo Coppens en Mathieu Goossens) kon weg rijden, gevolgd door een 15 tal met daarbij Nick De Block en Kristof Dhollander, Niels bleef ondertussen zitten in het peloton en bolde als 63e over de meet.

24/8
2018
 

Mooi 2e in het Criterium van Merchtem na team overwinning


De thuisbasis van het Team Thielemans in Merchtem waar naar jaarlijkse gewoonte het criterium wordt georganiseerd bracht 31 renners aan de start die voor de overwinning strijden over 70 ronden of 70 km. en waar vanaf de 5e ronde iedere ronde met premies werd gezwaaid.

Van bij het startschot vlogen de renners erin en probeerden één of meer premies weg te graaien, maar die kans kregen ze niet lang want na een 15 tal ronden trokken Kristof Dhollander en Niels beide van het Team Thielemans in de aanval, zij werden snel achterna gezeten door een duo dat later het gezelschap kreeg van een trio dus 5 achtervolgers.

Niels en Kristof verstonden elkaar prima en liepen ronde na ronde uit en staken alle premies op zak, en haalden zelfs het peloton in eens ze een ronde hadden genomen was het koersen om de 5 achtervolgers op afstand te houden.

In de laatste ronde lieten ze het peloton rijden zodat deze konden spurten voor de nog te verdelen prijzen!

Niels en Kristof kwamen zij aan zij en met de handen in de lucht over de finish, de zege was voor Kristof Niels eindigd knap als 2e een team overwinning voor voorzitter Joris Mannaert die in het ziekenhuis herstellende is na een ingreep.

22/8
2018
 

2e in de Klinge


De renners werden op tijd aan de startlijn verwacht van de memorial Kristof Goddaert waarna de betreurde renner herdacht werd en de mama en zus bloemen in ontvangst mochten nemen, op de tonen van Stan Van Samang 'een ster' gaf de zus het startschot en stuurde ze de 38 renners de baan op voor 15 ronden van 7,6 km.

Na enkele ronden reden 20 renners waaronder Niels voorop, maar rond halkoers kwam er uit de achtergrond een groepje terug aansluiten.

Op 6 ronden van het einde reden Niels en Caethoven weg uit de kopgroep en konden een mooie kloof slaan van max. 40 sec. het leek erop of de rest verslagen was maar bij het ingaan van de laatste ronde hadden de 2 leiders nog slechts 25 sec.

In een spurt met 2 was Caethoven sneller dan Niels die mooi 2e werd, de achtervolgers waren nog héél kort op de hielen van de 2 vluchters komen te zitten.

17/8
2018
 

DNF in Sombeke -Waasmunster


116 km. verdeeld over 20 ronden staan de 56 ingeschreven renners te wachten in Sombeke - Waasmunster.

Vanaf de eerste kilometers gaf Niels aan dat hij een mindere dag had en de benen niet mee wilden en dat zou snel duidelijk blijken wanneer na 2 ronden 10 renners wegrijden.

Niels vertoefde volgens zijn gewoonte te ver naar achter in het peloton en wanneer de 10 leiders naar 1 minuut voorsprong reden gaf Niels er de brui aan en stapte uit de wedstrijd.

15/8
2018
 

5e in Walhain St-Paul (Perbais)


De 53 renners aan de start moesten geduld hebben om te kunnen vertrekken moesten ze 20 minuten wachten op de ziekenwagen die hen de ganse wedstrijd moest vergezellen, eens deze ter plaatste was konden de 19 ronden van 6 km. worden afgelegd.

Na de eerste ronde gaat één renner ervandoor deze blijft 3 ronden voorop en krijgt dan het gezelschap van enkele renners waarna ook het peloton opnieuw komt aansluiten.

Na wat aanvalspogingen en schermutselingen gaan 4 renners aan de haal, wanneer hun voorsprong oploopt en gevaarlijk groot wordt probeert Niels die niet de goeie benen heeft alleen in de achtervolging te gaan maar tevergeefs de 4 vergroten hun voorsprong tot 1 minuut.

In de achtervolgende groep met Niels zit m'n niet stil maar de kloof dichten zal niet lukken alhoewel ze in de laatste ronde dichterbij kwamen spurten de 4 toch voor de overwinning, Noels was de snelste voor Leigh, Teugels en Taminiaux en Niels eindigde 5e.

12/8
2018
 

BK Stabroek


Vroeg uit de veren om de start te halen van het BK te Stabroek waar de renners om 9u verwacht worden, starten doen ze 6 km. verderop te Berendrecht om van daaruit het 14,8 km. lange parcours aan te snijden en 10 ronden af te leggen of 148,4 km.

Al na de eerste passage richting aankomstlijn rijden 2 renners voor het peloton uit zij krijgen bij de volgende doortocht het gezelschap van 4 anderen, bij deze 6 koplopers vallen 2 renners weg en ondertussen zit Niels attent voorin.

De 4 die overblijven van de vroege vlucht krijgen rond half koers versterking van 8 renners die komen sluiten, de favorieten zitten met z'n allen in het peloton.

Niels probeert in de achtervolging te gaan samen met Van Den Brande maar zij worden terug bijgebeend door het peloton, dan gaan een 10 tal anderen in de tegenaanval en probeert Niels zijn wagonnetje aan te pikken maar dat mislukt.

In de laatste ronde proberen de renners uit de kopgroep één voor één weg te rijden en daar slaagt enkel de Limburger Rutger Wouters in die solo de kampioenstrui binnen haalt Goeman en Verstrepen mogen mee het podium op als 2e en 3e.

Het peloton met de favorieten is verslagen en bolt op meer dan een minuut binnen met Niels als 55e.

5/8
2018
 

Opnieuw 3e nu in Londerzeel


Opnieuw is het bijzonder warm en zal voldoende drank en water welkom zijn bij de 96 deelnemers die in Londerzeel aan de start staan.

Met een kwartier vertraging gaan de renners ervandoor voor 14 ronden van 10 km. of 114 km. koers.

De eerste aanval van betekenis valt in de 2e ronde te noteren, 3 renners (Nick De Block, Sam Van Ganzen (Team Thielemans) en Stijn Goolaerts) rijden voorop.

Deze 3 koplopers blijven 2 ronden voorop en krijgen dan het gezelschap van acht renners waarbij Niels, de 11 koplopers vergroten stelselmatig hun voorsprong tot 1min.30.

Maar wanneer ze denken dat de voorsprong groot genoeg lijkt komt er reactie uit de achtergrond, bij het ingaan van de laatste ronde bedraagt de voorsprong van de leiders nog slechts 20 sec.

Het is een spannende laatste ronde want op 800 m. van de meet komt een groot deel uit het peloton aansluiten vooraan, op dat moment trekken 2 renners in de aanval en gaan op zoek naar de zege, Niels reageert iets te laat en eindigt opnieuw op een mooie 3e plaats

3/8
2018
 

Zelzate opnieuw knap 3e


De 104 deelnemers gaan met een kwartier vertraging van start te Zelzate waar hen 111,6 km. wedstrijd te wachten staat, de tropische temperaturen met in de open vlaktes behoorlijk wat wind maakt het er niet gemakkelijk op.

Er zijn veel ontnappingspogingen maar toch is het wachten tot op 5 ronden van het einde alvorens de wedstrijd echt open barst en er een groepje met daarbij Niels wegrijdt.

In de voorlaatste ronde kunnen nog een 7 tal renners de kloof naar de kopgroep dichten en met 17 gaan ze de finale in, in de laatse ronde geraken 3 renners waaronder opnieuw Niels nog voorop en spurten voor de zege, in een spannende spurt is het Van Der Haegen die het haalt voor Verraes en Niels die opnieuw een mooie ereplaats binnenhaalt en 3e eindigt.

31/7
2018
 

Niels boekt 8e zege te Ledegem


105 km. verdeeld over 20 ronden in Ledegem waar behoorlijk wat wind stond voor de 71 renners waarvan 26 buitenlanders die er aan de start kwamen.

De vele aanvalspogingen animeerden de wedstrijd vanaf de eerste ronde, Niels was nooit ver uit de buurt wanneer er een ontsnapping was.

Zo reed hij samen met de Fransman Pinaud in de 11e ronde weg uit een ruime kopgroep, enkel Van Cauwenberghe kon nog komen aansluiten bij het leidersduo, in de achtergrond was het peloton al sterk uitgedund.

De 3 kopmannen verstonden elkaar goed en verdeelden de premies en het werk om hun voorsprong te behouden deze bedroeg maximum 25 sec. maar liep ook eens terug naar 12 sec. dus er mocht niet getwijfeld worden.

In een spurt met 3 was het Niels die het van ver haalde voor Van Cauwenberghe en de Fransman Pinaud.

29/7
2018
 

5e in St-Ulriks-Kapelle


Er stond redelijk wat wind voor de 141 renners te St-Ulriks-Kapelle om de 113 km. verdeeld over 17 ronden af te leggen op een parcours dat niet simpel is.

In de eerste ronde ontsnappen 3 renners die de volgende ronde het gezelschap krijgen van 7 achtervolgers met daarbij Niels, een kopgroep van 10 renners is gevormd en vergroot zijn voorsprong tot 45 sec. waarna er reactie komt van 10 renners uit het peloton dat volledig uiteen gespat is.

In de 11e ronde sluiten de 10 achtervolgers aan bij de 10 koplopers maar algauw volgen er nieuwe demarrages en valt de kopgroep terug in 2 stukken, Niels is opnieuw voorin te vinden.

Dan gaan 3 renners ervandoor met opnieuw Niels, Van Dingenen en Wijdooghe, zij blijven 2 ronden voorop waarna een 5 tal toch nog aansluiting komt maken, in de slotronde is het Wijdooghe die voorop geraakt en nipt stand houd voor de zege, Niels eindigt opnieuw op een mooie ereplaats als 5e.

23/7
2018
 

4e te Lierde


47 renners beginnen in snikhete temperaturen en op een bijzonder zwaar parcours aan 13 ronden van elk 8,8 km. slechts een 10 tal haalt de voltallige 115 km. op de teller.

De renners zijn maar goed op pad gestuurd of de aanvalspogingen volgen elkaar snel op, 2 renners slaan de handen in elkaar en rijden een 3 tal ronden voor het peloton uit.

De 2 worden ingerekend door een groepje met Niels dat in de tegenaanval is getrokken, maar lang blijven ze niet samen, de renners zitten niet stil ondanks de hitte.

Op 3 ronden van het einde is alles verbrokkeld en moeten de renners die op grote achterstand volgen de wedstrijd verlaten.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde trekken 3 renners in de aanval Niels volgt in zijn eentje op 30 sec. ookal komt hij dicht in de buurt van een aansluiting de kloof dichten zit er niet in nadat de 3 vooraan het gevaar inzien en een tandje bijsteken.

Pieters haalt het voor Van Den Bossche, de Zweed Larsén volgt op 15 sec. voor de 3e plaats en Niels is opnieuw mooi 4e.

21/7
2018
 

7e na sterke achtervolging te Merchtem


De Nationale feestdag brengt 89 renners aan de start van de 1.12A koers te Merchtem waar 13 ronden van elk 10,7 km. of 139 km. op een zwaar parcours aan het einde van de rit op de teller staan.

Snel in de wedstrijd volgen de aanvallen elkaar op en rijden 17 renners weg uit het peloton hierbij enkele ploegmaten van Niels, Niels zelf volgt in het peloton.

Nog voor half koers en met een achterstand van 1'15" trekken 13 renners met Niels in de achtervolging op de koplopers.

Het peloton dat volgt op grote achterstand moet na 8 ronden de koers verlaten, ondertussen gaat de wedstrijd volop zijn gang want vooraan lossen enkele renners uit de kopgroep en komen uit de achtervolgende groep met Niels renners vooraan aansluiten ook Niels kan de kloof naar voor dichten en komt in de spits van de wedstrijd.

Bij het ingaan van de laatste ronde gaan 6 renners ervandoor en blijven voorop tot op de meet waar Stallaert de zegebloemen binnen haalt, Niels laat in de laatste ronde de andere renners uit de kopgroep in de steek en eindigt na een mooie remonte op de 7e plaats.

15/7
2018
 

6e in Lubbeek


De temperatuur meet 30 graden er zal opnieuw veel bevoorrading welkom zijn bij de 130 renners die hier in Lubbeek aan de start staan voor 114 km. (15 x 7,6 km.) koers.


Met deze tropische temperaturen en het glooiend parcours staat de deur achteraan open en vanaf het begin moeten renners afhaken, uiteindelijk zullen 61 renners de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

Bijna iedere ronde krijgen we een andere situatie in de wedstrijd, Niels zit in bijna iedere ontsnapping mee in de kopgroep maar telkens keert het resterende peloton terug.

Uiteindelijk kunnen 12 renners waaronder Niels weggeraken en het uitmaken voor de zege, in de laatste ronde ontsnappen (Paasschens en Noels) en komen afzonderlijk als nr 1 en 2 over de meet, daarachter volgen 5 renners met Niels die spurten voor de 3e plaats, Niels eindigde vandaag als 6e.

13/7
2018
 

2e in Evergem


Met 39 waren de renners voor het criterium te Evergem waar 70 km. werd afgelegd verdeeld over 45 ronden.

De vele premies en klassement spurten dreven vanaf het begin het tempo de hoogte in.

Bij iedere aanval was Niels terug te vinden en wanneer half koers De Bock en Verraes vertrokken ging Niels in de achtervolging en kon snel aansluiting maken.

Deze 3 koplopers verstonden elkaar goed en knokten om hun voorsprong te behouden, op een 7 tal ronden van het einde kon de Nederlander Paasschens de sprong naar het kop trio maken en aansluiten vooraan.

In het peloton kwam er reactie maar de vier vooraan hielden het spannend en de voorsprong schommelde tussen de 8 en 15 seconden.

In een spannende spurt van ver ingezet door Niels was het Verraes die het haalde voor Niels, Paasschens werd 3e en De Bock 4e.

7/7
2018
 

7e overwinning te Herzele - Borsbeke


De zon is opnieuw van de partij dus veel drank en water is zeer welkom bij de 88 renners, die aan de start staan in Herzele - Borsbeke waar 112,5 km. verdeeld over 15 ronden moeten afgewerkt worden.

Vrij snel rijden 4 renners voorop met een mooie voorsprong, Niels trekt samen met Steven Moons in de achtervolging, maar Moons kan het tempo van Niels niet volgen en het is Niels die alleen de kloof overbrugt naar de leiders.

Nog voor half koers bestaat de kopgroep uit 5 renners, in de achtervolging spat het ganse peloton uit elkaar en de dichtste achtervolgers bestaande uit 7 renners slagen op een 4 tal ronden van het einde om bij de 5 leiders aan te sluiten.

In de slotronde vallen er verschillende demarrages te noteren, de allerlaatste is die van Jordy Vermeire, maar het is een sterk rijdende Niels die Vermeire remonteert en naar een 7e zege spurt.

3/7
2018
 

3e in Opdorp - Buggenhout


61 renners zakten af naar Opdorp - Buggenhout waar 117 km. koers op het programma stond.

Snel in de wedstrijd viel het peloton in twee stukken en reden 27 renners voorop, hieruit zullen niet veel later 12 renners wegrijden waaronder Niels en nog voor half koers is de beslissende vlucht een feit.

Op een drietal ronden van het einde ontsnappen uit de kopgroep van 12 opnieuw enkele renners waaronder Niels maar de rest van de kopgroep keert terug, Niels probeert het in zijn eentje maar dat is onbegonnen werk met de sterke bezetting in de kopgroep.

Bij het ingaan van de laatste ronde is het de Australiër Patrick Lane die in de aanval trekt, maar met de finish in zicht en de 11 andere renners van de kopgroep in zijn zog moet hij nipt de duimen leggen voor Jens Moens die hem op de meet remonteert Niels eindigt mooi 3e.

30/6
2018
 

4e in Jeuk - Gingelom


Bijzonder warm, 58 renners, 22 ronden van 4,7 km. of 103,4 km.

Onder de 58 deelnemers heel wat buitenlanders die ook de weg vonden naar de Limburg.

Na een paar ronden trokken 2 renners ervandoor, Niels zette de achtervolging in met een paar andere renners en sloten aan zodat een kopgroep van 6 renners was gevormd.
Toch konden uit de achtergrond nog een zevental terug keren en vooraan aansluiting maken zodat ze met 13 voorin kwamen.

Deze 13 bleven samen werken en vergroten ronde na ronde hun voorsprong, bij de overblijvende renners in de achtergrond moest er wel iedere ronde gespurt worden voor de resterende prijzen.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde trokken 2 renners in de aanval, Niels ging samen met Francken in de achtervolging op het duo maar kwamen te laat om aansluiting te maken, Noels won met een handvol sec. voorsprong op Delcroix, Francken werd 3e en Niels weer mooi 4e.

25/6
2018
 

2e overwinning op rij en 6e van het seizoen te Aspelare (Ninove)


Een dagje verlof voor deze wedstrijd te Aspelare (Ninove) waar 76 renners aan de start verschijnen voor 10 ronden van elk 10 km. op een mooi parcours.

Reeds bij aanvang van de wedstrijd rijden 6 renners voorop met in de achtervolging een 14 tal waarbij Niels, een ronde later waren onder impuls van Niels vooraan 7 renners komen aansluiten en was er een kopgroep van 13 renners gevormd.

Deze 12 (ondertussen heeft één renner moeten afhaken) vergroten stelselmatig hun voorsprong tot wel 2 minuten en blijven voorop tot op 2 ronden van het einde de demarrages elkaar in snel tempo opvolgen.

Bij het ingaan van de laatste ronde hadden 4 renners een kleine voorsprong opgebouwd en was het Niels die er in één ruk naartoe reed en meteen vol doorging, 2 renners konden volgen en er werd gespurt met 3, Niels behaalde zijn 6e seizoenszege en zijn 2e op rij, Pieters en Sinoy eindigden als 2e en 3e.

24/6
2018
 

5e seizoenszege voor Niels te Asse - Relegem


61 renners kwamen aan de start voor deze lastige koers te Asse - Relegem waar 108 km. moesten worden afgelegd verdeeld over 15 ronden van 7,2 km.

Julien Van Den Brande probeerde het snel alleen en kon een 3 tal ronden voorop blijven maar werd dan opnieuw tot de orde geroepen.

Er volgde dan vele aanvalspogingen waarbij Niels steeds present was, 6 renners trokken in de aanval en ook dit keer was Niels daarbij, nog eentje kon terug keren uit de achtergrond waar ondertussen alles in stukken viel.

Uit de 7 koppige leidersgroep reden 3 renners weg met alweer Niels die op 4 ronden van het einde zijn metgezellen achter zich liet en alleen op pad trok, terwijl in de achtergrond de achtervolgers kwamen aansluiten bij de 2 kompanen van Niels.

Niels reed een maximum voorsprong van 35 sec. bij elkaar, maar in de slotronde trokken De Smecht en Van Herck in de achtervolging en nadereden tot op 10 sec. van Niels die met deze voorsprong naar een mooie 5e seizoenszege reed, Desmecht en Van Herck werden 2e en 3e.

17/6
2018
 

Erembodegem - Terjoden


Voor de 1.12A koers te Erembodegem - Terjoden passeerden 146 renners langs de inschrijvingstafel.

Zij moesten 139,5 km. verdeeld over 9 ronden van 15,5 km. afleggen en deden daar 3u10m10s over.

Eerst reden er een 8 tal renners voorop, de volgende ronde probeerden 6 andere een aanval op gang te krijgen maar ver reden zij niet weg en eens opnieuw tot de orde geroepen door het peloton kregen we een aanval van 16 renners, op 2 ronden van het einde werden ook zij ingerekend door een jagend peloton en moest in een massaspurt uitgemaakt worden wie de snelste was.

Het was Stallaert die zijn snelle benen bovenhaalde Niels eindigde als 17e.

10/6
2018
 

4e in Wolvertem


105 renners aan de inschrijvingstafel voor de streekkoers van het Team Thielemans, 13 ronden van 9,077 km. goed voor 118 km. koers.

Meteen lag het tempo hoog en gingen er 11 renners vandoor waarbij Niels en 3 ploegmaten (De Block, Dhollander en Persoon) deze voorsprong ging snel de hoogte in en werd zelfs meer dan 1 minuut.

Het peloton waar enkele renners tevergeefs probeerden de kloof te dichten kwam op enkele ronden van het einde opnieuw dichter bij de 11 leiders.

Bij de 11 kopmannen werd er dan ook een tandje bijgestoken en ging op 2 ronden van het einde Seye er alleen vandoor, gevolgd door 5 renners waaronder Niels en Dhollander, de 5 andere waaronder De Block en Persoon volgden iets verderop en werden in de laatste ronde nog ingelopen door het peloton.

Terwijl Niels en Van Den Brande nog even in de achtervolging trokken, kon Seye stand houden voor de zege, 2 sec. later spurten de 4 met Niels voor de verdere ereplaatsen, Niels werd uiteindelijk mooi 4e, Dhollander bleef voor de 6e plaats nog net uit de greep van het spurtende peloton.

2/6
2018
 

Geen wedstrijd


Dit weekend komt Niels niet aan de start van een wedstrijd, een weekje rust en geen competitie zal hem deugd doen na een mooi eerst deel van het seizoen, volgende week herneemt hij in Wolvertem.

31/5
2018
 

Bierbeek


Met 94 stonden de renners aan de start in Bierbeek voor 112 km.

Het tempo zat er weer vanaf het begin in en de aanvallen volgden elkaar snel op, 10 renners konden weggeraken achtervolgt door 2 renners en Niels alleen.

De 2 sloten aan vooraan terwijl Niels er niet in slaagde de kloof te dichten en terug in het peloton terecht kwam, daarop vertrok een 8 tal dat naar de kopgroep reed.

20 koplopers en het peloton dat verslagen was, Niels had geen goed gevoel en verliet na 1 uur de wedstrijd, een beetje verdiende rust zal welkom zijn.

Op 4 ronden van het einde reden 4 renners weg uit de kopgroep en spurten voor de zege, de Nederlander Paasschens toonde zich de snelste voor de Duitser Homrighausen.

27/5
2018
 

Geen goed gevoel in Overijse-Maleizen


Een drukkend warme zondag bracht 121 renners naar Overijse-Maleizen waar 115 km. of 11 ronden van 10,5 km. op de planning stonden.

Niels kende vanaf het begin van de wedstrijd geen topdag, het drukkend warme weer zat daar wel voor iets tussen en de benen voelden slap aan.

Hij probeerde wel af en toe mee koers te maken maar niet zoals we van hem gewoon zijn.

Het duurde lang vooraleer er afscheiding kwam, 23 renners reden laat in de wedstrijd weg waarvan er in de voorlaatste ronde 5 konden ontsnappen en spurten voor de zege, Niels die in de finale niet in het stuk voor kwam bolde als 58e over de meet.

21/5
2018
 

6e in Berlare


Het verlengde Pinksterweekend betekende ook koers op maandag, Niels koos om richting Berlare te trekken waar 61 renners aan de start stonden voor 14 ronden van 7,9 km. of 110,6 km.

In de eerste ronde was er een aanval van 3 renners waaronder ploegmaat Nick, in dezelfde ronde werden zij nog ingerekend, daarop trok Niels alleen in de aanval en kreeg een ronde later het gezelschap van Onghena en Verhoeven, daarachter had zich een achtervolgend groepje van 12 renners gevormd met ploegmaten De Block, Bolle en De Ost.

2 ronden verder waren de 3 koplopers en de 12 achtervolgers samen en was Team Thielemans met 4 renners goed vertegenwoordigd in de kopgroep.

Onghena (lekke band) en De Ost (val) vielen weg vooraan en de 13 overgebleven koplopers liepen uit tot meer dan 1 minuut op een achtervolgend groepje van 14 renners, de overige renners uit het peloton moesten vervroegd de wedstrijd verlaten.

Op 3 ronden van het einde kwamen de achtervolgers zeer kort op de hielen van de koplopers te zitten, één ronde later kregen ze aansluiting vooraan en barstte de finale los met verschillende aanvallen.

Yenzo Bolle (Team Thielemans) trok met 2 kompanen (Verhofstadt en Wielfaert) in de aanval terwijl Niels de benen stil hield in de achtervolging, Nick De Block kende pech en reed lek.

De 3 vooraan spurten voor de zege die gewonnen werd door Verhofstadt voor Wielfaert en Bolle, Niels kwam 9 sec. later als 6e over de meet.

20/5
2018
 

Mindere dag voor Niels in Walhain Saint-Paul


39 renners voor 114,4 km. of 16 ronden van 7,150 km. met opnieuw beter weer.

Na een paar ronden gaan 3 renners ervandoor met daarbij ploegmaat Nick DE Block, even later worden zij achterna gezeten door een 5 tal dat vooraan komt aansluiten en er zich een kopgroep van 8 man vormt.

Niels mist deze ontsnapping en zit in een achtervolgend groepje van 9 man, heel even probeert hij alleen in de achtervolging te trekken maar had in het begin van de koers al moeten vaststellen dat de benen niet top zijn en zal nooit meer vooraan geraken.

Bij de leiders zijn er verschillende aanvalspogingen, ook ploegmaat Nick die sterk op dreef is waagt zijn kans en krijgt één kompaan in zijn spoor met een handvol sec. trekken ze de laatste 2 kilometer in waar Nick zijn metgezel ter plaatse laat en zijn eerste zege van het seizoen op zak steekt, Niels kende een mindere dag en eindigt als 9e.

16/5
2018
 

Niels behaalt 4e seizoenszege na indrukwekkende solo te Boekhoute


Enorm veel wind en bar koud in het vissersdorp Boekhoute waar 48 renners 134,4 km. of 16 ronden van 8,4 km. dienen af te leggen in de 1.12A wedstrijd.

Iedere ronde was er een premie van vijventwintig euro te verdienen aan de finishlijn, dit en de sterke wind maken de wedstrijd door de polders loodzwaar.

Er waren vele ontsnappingspogingen waarvan Niels geen enkele mistte, met nog 6 ronden voor de boeg ontstond een trio op kop van de koers, Niels, Steven Caethoven en de Nederlander Reinier Honig trokken in de aanval.

Voor de Nederlander ging het vooraan te snel en Niels ging samen met Caethoven door, maar één ronde verder reed Niels alleen weg van Caethoven en begon aan een lange solo terwijl de wind stevig te keer ging, 13 renners waren toen nog in koers de overige moesten spurten voor hun plaats door de te grote achterstand.

Bijna 4 ronden of 33 km. reed Niels voorop met een max. voorsprong van 50 sec. op een indrukwekkende manier haalde hij zijn 4e seizoenszege binnen, 40 sec. later versloeg Caethoven zijn metgezellen voor de 2e plaats.

PROFICIAT NIELS

13/5
2018
 

Team Thielemans sterk in Londerzeel St-Jozef


88 deelnemers voor 13 ronden (117 km.) in de regen en de kou deze zondag in Londerzeel Sint-Jozef waar de renners met een extra truitje aan de start verschenen in de lente!

Het duurde lang eer er afscheiding kwam van een langgeroken peloton, net voorbij half koers gebeurde het dan toch een kopgroep van 9 renners met daarbij 2 ploegmakkers van Niels (Nick De Block en Bjorn Van Malder) kwam tot stand.

Niels vertoefde ondertussen attent in het peloton en op 2 ronden van het einde vormde zich een achtervolgende groep van 10 man waar Niels present was samen met nog een ploegmakker (Indy Van Damme), ondertussen was de voorsprong van de 9 leiders opgelopen naar 1'10".

Maar bij de 10 achtervolgers ging het er sneller aan toe dan in de kopgroep en al snel waren de 2 groepjes samen, met 4 pionnen van Team Thielemans aan boord moest er iemand voorop gestuurd worden en dat lukte Indy Van Damme die de snelle Jochen De Weer bij zich had waar in de spurt geen maat op stond, ook Nick De Block die sterk op dreef is kon met een groepje nog ontsnappen en finishte 5e, Niels kwam even later als 12e over de meet gebold.

10/5
2018
 

3e zege in Walhain Saint-Paul


Niels trok naar Walhain om er een prachtig parcours terug te vinden wat ook zo was, jammer was de magere opkomst van renners, slechts 20 renners kwamen opdagen een groot verschil met wat de organisatoren de voorbije jaren gewoon waren.

Maar bij de 20 die er wel waren zaten minstens 6 kanshebbers op de zege, het maakt koersen er niet gemakkelijker op met zo een kleine groep.

Ookal waren er weinig deelnemers iedere ronde was er een ander scenario van wedstrijd te zien, zo waren er in de eerste ronden al 5 renners gelost, en was er telkens een andere kopgroep gevormd waarin Niels steeds zijn plaats had.

Na enkele ronden ging Niels er zelfs alleen vandoor en begon aan een solo, maar na een 4 tal ronden alleen en nog voor half koers werd hij gevolgd door een groepje van 6 renners en besloot te wachten.

Op 3 ronden van het einde ging Niels er opnieuw alleen vandoor, achterna gezeten door 2 renners (Premont en Van Broeckoven) gevolgd door Roelands alleen en een groepje van nog eens 4 renners, met een voorsprong van 48 sec. haalde Niels een mooie 3e zege binnen.

6/5
2018
 

Lierde


145 renners stonden aan de start in het warme zonovergoten Lierde.

De hoge temperaturen eisen na enkele ronden voor verschillende renners hun tol, ookal werd er veel drank aangereikt!

20 renners kunnen voorop geraken, bij deze koplopers is Niels present en ook ploegmaat Nick D Block is vooraan van de partij.

Bij deze koplopers moeten nog 4 renners afhaken zodat ze met 16 de finale rijden, hierin vallen nog verschillende aanvalspogingen te noteren, zo gaat bij het ingaan van de laatste ronde Niels er alleen vandoor en kan volhouden tot op 2 km. van de finish en zal daar gegrepen worden om uiteindelijk 6e te eindigen.

1/5
2018
 

Merchtem


Warm is het zeker niet op deze 1 mei in Merchtem, waar een mooi aantal deelnemers van 130 renners aan de start staat voor 116 km. koers.

In de tweede ronde rijden 22 renners weg, Niels tekent meteen present 8 renners moeten de rol lossen en de goeie vlucht van 14 renners is vertrokken.

Wat m'n in het peloton ook probeert dichterbij de koplopers komen lukt niet, de voorsprong loopt zelfs op tot 1'40".

Met nog enkele ronden te gaan probeert m'n in de kopgroep de boel in stukken te rijden, Niels voelt dat de benen niet volledig gerecupereerd zijn van de lange vlucht van vorige week en er kunnen 2 renners Van Den Brande Julien (1) en Van Den Branden Vic (2) ontsnappen en deze twee blijven voorop en Niels bolt als 13e over de meet.

25/4
2018
 

2e plaats na 110 km. in de aanval te rijden met Bjorn De Decker


114,8 km. verdeeld over 14 ronden van elk 8,2 km. en een redelijk strakke wind die waait in Herne op het heuvelend parcours.

In de eerste ronde zijn al een deel renners die in moeilijkheden geraken, Niels zit goed voorin en zal in de tweede ronde met 2 kompanen (De Decker en Coolen) voorop rijden, twee ronden verder moet Coolen de rol lossen en blijven Niels en De Decker vooraan over.

Ronde na ronde vergroot de voorsprong van de 2 leiders terwijl ze in het peloton proberen om weg te rijden en de meubels nog te redden, maar helaas Niels en Bjorn De Decker zijn aan een koppelkoers bezig van 110 km. en hebben bij het ingaan van de laatste ronde een boni van 2'45".

In de laatste kilometers laat De Decker Niels achter en komt solo over de meet, Niels eindigt na 110 km. voorop rijden knap 2e.

Proficiat mannen jullie reden een sterke koers!!

21/4
2018
 

2e zege voor Niels te Vilvoorde


Zomerse temperaturen en 4,3 km. per ronde dit 25 maal kwam uit op 107,5 km. koers te Vilvoorde waar 108 renners aan de start verschenen.

Het was al na amper 2 ronden dat er enkele renners de benen namen Niels zag het gevaar in en sprong er naartoe, met 15 was de kopgroep gevormd.

De voorsprong steeg snel en de renners hielden er zeer hoog tempo op na, het peloton dat bij momenten lang gerokken was kwam nooit dichterbij, tot op enkele ronden van het einde een elftal renners in de achtervolging trokken en vooraan het tempo wat minderde.

Dit was voor Niels, Premont en Haverhals het moment om te ontsnappen alvorens de elf kwamen aansluiten.

Niels liet zijn kompanen nog achter zich en behaalde solo zijn 2e zege van het seizoen na een hele reeks mooie ereplaatsen.

15/4
2018
 

5e rit Arden Challenge Chiny


Beginnen aan de slotrit doen de renners met 43 km. in lijn om vervolgens af te werken met 5 lokale ronden van 17,7 km. om aan 131,5 km. koers te komen.

Vandaag tellen 5 hellingen voor de bergprijs waaronder de zware aankomststrook.

Bij Niels zat de fut er niet echt in vandaag enkele dagen rust zal hem goed doen na de mooie prestaties die hij dit seizoen al leverde.

Niels bolde binnen met het peloton terwijl er in de laatste ronde 14 renners konden ontsnappen waarvan er op het einde nog 5 voorop geraakten en spurten voor de zege.

Niels kwam als -- over de finish en eindigde in het algemeen klassement als 8e.

14/4
2018
 

4e rit Arden Challenge Choumont


114 km. waarvan 2 ronden van 35 km. en 4 ronden van 11 km. en 6 bergprijzen wachten in Chaumont op de renners voor de 4e rit van de Arden Challenge.

Een op een lang lint getrokken peloton en vele gelosten in de eerste grote ronde, ook in de 2e ronde hetzelfde scenario, pas wanneer de renners aan de ronden van 11 km. beginnen geraken 5 renners voorop.

In de voorlaatste ronde blijven vooraan 2 renners over die even later worden ingelopen door het peloton, bij het ingaan van de laatste ronde krijgen we één koploper gevolgd door een 8 tal met kort op hun hielen het peloton, en ook nu weer komt alles terug samen en stevenen de renners af op een massaspurt.

Deze werd vlot gewonnen door de Nederlander Ottenbros, Niels eindigde mooi als 5e en staat nu 6e in het algemeen klassement.

13/4
2018
 

3e rit Arden Challenge Erezée


Voor de volgende 3 ritten van deze Arden Challenge worden de renners om 11u aan de start verwacht, vandaag was dit te Erezée waar 114 km. verdeeld over 66 km. in lijn en 6 plaatselijke maar loodzware ronden van 8 km. voor de wielen geschoven werden.

Na 45 km. krijgen de renners de 2e beklimming te verwerken 10 renners die spurten voor de punten gaan door en krijgen een gaatje dat ze gaan uitbreiden naar 1'10" wanneer ze aan de plaatselijke ronden beginnen.


Wanneer de voorsprong 1'15" bedraagt en er nog 3 ronden overblijven gaat Niels alleen in de achtervolging op 8 renners want 1 van hen kreeg af te rekenen met pech en de andere moest lossen vooraan.

2 ronden heeft Niels nodig om op dit zware parcours naar de leiders te rijden die geen moment stil vielen.

Een sterke Niels slaagt in zijn opzet wanneer de laatste ronde aanvangt, en spurt nog naar een mooie 5e plaats, in het algemeen klassement stijgt hij van de 13e naar de 7e plaats.

12/4
2018
 

2e rit Arden Challenge Rouvroy


123 km. waarvan 59 km. in lijn en 4 ronden van 16 km. vandaag voor de 2e rit van de Arden Challenge.

Het peloton hield er een goed tempo op na en er waren veel aanvalspogingen maar niemand kon voorop geraken, dus werd er afgestevend op een gevaarlijke massaspurt waarin zich in de laatste bocht een valpartij voor deed, Niels hield zich afzijdig omdat hij het risico op vallen niet wou nemen en kwam als 37e over de meet, de Nederlander Bosman die gisteren 2e eindigde won en is de nieuwe leider.

Door deze massaspurt zakt Niels van de 3e naar de 13e plaats in het algemeen klassement.

11/4
2018
 

1e rit Arden Challenge Rachamps


175 renners waarvan het grootste deel buitenlanders staan aan de start van de Arden Challenge, een mooie meerdaagse wedstrijd in de Ardennen.

125,7 km. verdeeld over 1 x 41,4 km. + 1 x 47,4 km. + 3 x 12,3 km. en 8 bergprijzen dat is hetgeen de renners vandaag voorgeschoteld krijgen in start- en aankomstplaats Rachamps.

Voor de renners de weg werden opgestuurd werd er een minuut stilte in acht genomen voor wielrenner en ex ploegmaat Michael Goolaerts die zondag op de kasseien van Parijs-Roubaix een hartstilstand kreeg en overleed, een jongen die we ons altijd zullen herinneren als een gouden kerel... rust zacht Michael #ALL4GOOLIE.

Na een 40 tal kms. rijden een 11 tal renners weg uit het peloton, Niels gaat alleen in de achtervolging en kan de kloof overbruggen.
Op het zware parcours loopt de voorsprong van de leiders snel op naar meer dan 2 min. en het peloton is in verschillende stukken verbrokkeld.

Wanneer de renners op het plaatselijk parcours komen en beginnen aan de 3 ronden van 12,3 km. snoepen de achtervolgers aan de voorsprong van de kopgroep en sluipen dichterbij maar toch zullen de 12 leiders het onder elkaar uitmaken wie de 1e rit op zijn naam schrijft en dat was vandaag Gerben Peersman voor Bosman en Niels die een mooie 3e plaats in de wacht sleept.

8/4
2018
 

15e in Beker Van Belgie wedstrijd te Wieze


De lentezon is samen met 175 deelnemers en een massa supporters present in Wieze waar over een afstand van 150 km. de Beker Van België wedstrijd op het programma staat over 11 ronden van 13,6 km.

De wedstrijd verloopt aan een snel tempo en blijft gesloten tot half koers dan gaan 4 renners ervandoor maar ver buiten schot geraken deze vier niet want een ronde verder worden ze opnieuw ingerekend door het peloton.

Een groepje met Niels een 12 tal mannen sterk probeert te ontsnappen op 3 ronden van het einde maar ook zij worden opnieuw ingelopen en stevenen af op een massaspurt.

Breyne probeert in laatste instantie die massaspurt te ontlopen, Moens springt hem achterna en gaat erop en erover en heeft de zege beet met een paar fiets lengten voorsprong, Niels spurt naar de 15e plaats.

2/4
2018
 

Opnieuw podium 3e in Hannuit


Met 92 waren de renners in Hannuit waar 14 ronden van elk 8,6 km. of 120 km. koers op hen wacht.

De eerste 2 ronden krijgen ze wat regen over zich heen en rijden 11 renners weg uit het peloton waar de deur achteraan open staat.

Niels heeft deze ontsnapping gemist en trekt met 5 kompanen in de achtervolging maar aansluiten lukt niet, uit de achtergrond komt een ruime groep aansluiten bij het groepje met Niels.
De 11 koplopers blijven wel in het vizier van de achtervolgende groep met Niels.

Vooraan krijgen 4 renners het moeilijk en moeten de 7 anderen laten gaan, ondertussen komen de achtervolgers met Niels dichterbij, en moet vooraan nog 1 renner de koplopers laten gaan.

Met nog 3 ronden voor de boeg komt een deel van de achtervolgende groep met Niels aansluiten bij de 6 koplopers en meteen ontstaat een nieuwe kopgroep van 9 renners waarbij Niels present tekent. deze 9 blijven de 3 resterende ronden voorop en spurten voor de zege, Jacobs is daarin de snelste en Niels eindigt 3e.

25/3
2018
 

3e plaats in Florennes


In Florennes kwamen 93 renners aan de start voor 14 ronden van elk 8,2 km. of 114,8 km. en eindelijk een beetje zon.

Vanaf het begin van de koers is het alle hens aan dek want snel gaan 14 renners waarbij Niels in de aanval, deze 14 bouwen hun voorsprong snel uit tot meer dan een minuut.

Uit de achtergrond proberen 2 renners in de tegenaanval te trekken en met succes zij kunnen nog aansluiten.

Het lijkt er sterk op dat de koers gereden is maar Pardini die de boot gemist had probeert naar de finale toe met enkele kompanen nog weg te geraken uit het peloton en slaagt er in vooraan aan te sluiten.

Met nog 2 ronden te rijden gaan 6 renners ervandoor met daarbij opnieuw Niels, toch zal de rest van de kopgroep zo goed als opnieuw in het wiel van de 6 koplopers komen in de sprint, die werd gewonnen door Renders voor Pardini en Niels die weer een knappe 3e plaats achter zijn naam mag zetten na de ganse wedstrijd in de aanval te hebben gekoerst.

18/3
2018
 

Niels gooit arm te snel de hoogte in en verliest nipt te Hingene - Bornem


Bijzonder koud, een ijsdag, gure wind, koudste 18e maart sinds de metingen samen met 85 deelnemers en een portie kasseien zal het een ware affvallingsrace worden in Hingene - Bornem waar 17 ronden van 6,6 km. moeten worden afgelegd.

Na één ronde lijkt de koers hier al gereden te zijn wanneer een kopgroep van 22 renners werd gevormd en in de achtergrond alles uit elkaar lag.

Bij de 22 koplopers tekende Niels present samen met ploegmaat Dhollander die 2 ronden later de rol moest lossen en wegviel uit de kopgroep.

Nog voor half koers werd er in de kopgroep ten aanval getrokken en ontstond er in 3 schuifjes van 3 renners een nieuwe kopgroep van 9 renners met opnieuw Niels, een 30 tal renners werden er dan nog in koers geteld de rest was dan al naar de kleedkamer verwezen.

Met nog 4 ronden voor de boeg trekken 3 renners waaronder Niels, Brent Van Moer en Kobe Van Overschelde in de aanval, deze 3 renners blijven dankzij hun samenwerking voorop en maken het uit in de finale, in de spurt met 3 die mooi werd ingezet door Niels gooit Niels zijn arm iets te snel de hoogte in en Kobe Van Overschelde remonteert hem nipt voor de zege.

14/3
2018
 

Fotoalbum opnieuw beschikbaar


Beste supporters, sympathisanten het fotoalbum 2018 is opnieuw beschikbaar en up to date, veel kijkplezier!

11/3
2018
 

1e overwinning van het nieuwe seizoen te Perwez


67 renners staan aan de start in Perwez, waar m'n in laatste instantie het parcours inkort en van 14 ronden over gaat naar 23 ronden van elk 5 km. door te veel slijk op de smalle baantjes.

Het weer zit vandaag wel mee, de zon is van de partij en de temperatuur doet het goed.

Van bij de start trekken de aanwezige renners het tempo de hoogte in en de ganse koers werd er gekoerst met als gevolg dat het peloton rap in stukken en brokken valt.
Niels koerst de hele tijd mee in de voorste gelederen en is bij elke aanvalspoging present.

Een 20 tal renners rijden nog voor half koers weg en daaruit ontsnappen 5 renners waarbij alweer Niels aanwezig is.

Van de 5 koplopers moet vooraan één renner de rol lossen en met nog 3 ronden voor de boeg gaat Niels er alleen vandoor, spannende 15 km. voor de supporters.

Bij het ingaan van de laatste ronde gaat Premont in de achtervolging maar moet tevreden zijn met de 2e plaats achter Niels die met 1'04" voorsprong op Premont en 1'58" op nr. 3 Bille de wedstrijd op zijn naam schrijft. Proficiat Niels

4/3
2018
 

2e plaats in Vollezele


168 renners zijn van de partij in het lastige Vollezele waar 9 ronden van 12,5 km. (112,5 km.) met telkens de Congoberg op het programma staat, en waar van bij de start de eerste regendruppels uit de lucht vallen.

In de eerste ronde heeft zich een kopgroep van een 16 tal renners gevormd, een ronde later krijgen we 4 renners in de achtervolging waarbij Niels deze 4 krijgen na een achtervolging van 2 ronden aansluiting vooraan.

Het ziet er naar uit dat deze renners (20) uit de greep van het peloton zullen blijven maar op 2 ronden van het einde komt het peloton sterk terug, maar tot een volledige hergroepering komt het niet, enkele renners uit de achtergrond maken de sprong naar voren terwijl vooraan Van Den Brande aan de haal gaat achterna gezeten door Niels.

Bij het ingaan van de slotronde hebben de 2 koplopers Van Den Brande en Niels 45 sec. voorsprong bij elkaar gesprokkeld een mooie bonus om aan de laatste 12,5 km. te beginnen, waarin het ondertussen hard is beginnen regenen.

In de allerlaatste kilometers komen uit de achtergrond 2 renners (Calleeuw en Van Herck) nog heel sterk terug, daardoor maakt Niels de fout om van te ver de spurt bergop in te zetten waardoor hij het tempo niet kon vasthouden en geremonteerd werd door Van Den Brande, Niels eindigt na een mooie wedstrijd op een knappe 2e plaats.

3/3
2018
 

Probleem met foto's uploaden


Momenteel kunnen er geen foto's op de website geplaatst worden, wij hopen dat dit probleem snel opgelost is zodat wij jullie kunnen voorzien van het nodige beeldmateriaal.

28/2
2018
 

Gooik


Ijzig koud en gure wind op deze koudste 28 februari ooit, vandaar dat er maar 86 renners aan de start kwamen om deze temperaturen te doorstaan, 9 ronden van 13,5 km. of 121 km. staan de renners te wachten.

In het begin van de koers gaan 3 renners ervandoor deze krijgen een ronde later gezelschap van 8 anderen zodat een kopgroep van 11 renners ontstaat.

Niels probeert met enkele andere renners in de achtervolging te gaan maar de voorsprong is dan al opgelopen tot over de minuut, terug keren zit er niet in de eerste achtervolgers komen terug aansluiten want het peloton is ondertussen in stukken uiteen gevallen.

4 anderen wagen daarop hun kans en onder impuls van De Decker kunnen deze wel aansluiten terwijl 4 andere renners over boord gaan.

Op 2 ronden van het einde valt alles uit elkaar, de kopgroep van 7 spurt voor de zege en de rest wat overblijft van het deelnemersveld komt in kleine groepjes binnen gebold, Niels komt als 29e over de meet gebold.

25/2
2018
 

Maldegem-Kleit


In het gure winterweer staan 131 renners aan de start in Maldegem-Kleit, daar wacht hen 24 ronden van elk 4,35 km. of 140,4 km. koers.

Vanaf ronde één komen renners in moeilijkheden en staat de deur achteraan op een kier, Niels koerst voorin maar kan net zijn wagonnetje niet aanpikken wanneer 7 renners in de aanval trekken.

Achter de 7 koplopers valt alles in stukken en brokken, en bij de eerste achtervolgers zit een bedrijvige Niels.

Naar het einde van de koers komen de 9 achtervolgers met Niels zeer kort tot bij de koplopers die nog met 5 vooraan zijn, maar de laatste 10 secondjes kunnen niet gedicht worden en de 5 spurten voor de zege, Niels eindigt als 7e.

18/2
2018
 

Seizoensopener te Vollezele


In Vollezele schoten 67 renners het seizoen op gang, zij leggen eerst 85 verplichte trainingskilometers af alvorens aan een 61 km. tellende wedstrijd te beginnen.

In schuifjes vormt zich een kopgroep van 21 renners waarbij ook Niels aansluit, uit deze kopgroep valt een renner weg met pech en kiezen bij het ingaan van de laatste ronde 2 renners voor de aanval, deze 2 houden stand en maken het in een spannende spurt uit voor de eerste bloemen van het seizoen, Niels spurt na deze koplopers naar de 9e plaats.

18/2
2018
 

Ploegvoorstelling Thielemans


Van Vollezele ging het richting Merchtem waar in de toonzalen van Thielemans de renners aan de pers werden gepresenteerd, ieder om beurt werden ze er voorgesteld en werden er ook de medewerkers en sponsors in de bloemetjes gezet.

19/1
2018
 

Stage Torrevieja


Vrijdag vertrok Niels samen met zijn goede vriend en ploegmaat Nick De Block naar Torrevieja, in Spanje gaan ze een week trainen met het oog op het nakende wielerseizoen! Succes mannen!

1/1
2018
 

Gelukkig 2018


Niels en familie wensen jullie allen een succesvol, liefdevol maar vooral een gezond 2018 toe 🍾🥂🏆

TOP