Volg Niels Vandyck via twitter
Share
 

Nieuws

17/3
2019
 

5e in Hingene


Zondag kwamen 83 renners aan de start in Hingene, waar 112,2 km. en de gekende kasseistrook door de dreef op de planning stonden, al na een 2 tal ronden van de 17 die ze moesten afleggen gingen 3 renners aan de haal deze kregen een ronde later het gezelschap van 3 anderen, een kopgroep van 6 kwam tot stand.

De 6 koplopers bouwden aan hun voorsprong maar in de achtergrond werd uiteraard niet stil gezeten, het peloton brak in stukken en 2 groepjes van telkens een 8 tal renners waarbij Niels trok in de achtervolging.

De 6 werden ingerekend en de koers brak opnieuw los, net zoals de regen.

Niels was present bij iedere nieuwe ontsnapping en een groepje van 5 met Niels geraakte voorop, in de laatste ronde konden 2 renners nog aansluiting maken en er werd gespurt met 7 de snelle Caethoven stak de overwinning op zak en Niels eindigde als 5e.

13/3
2019
 

6e in Templeuve


Na een halve dagtaak ging het richting Templeuve waar 112 renners aan de start kwamen in alweer barre weersomstandigheden.

Na de eerste ronde was het peloton al gehalveerd en was Niels helemaal voorin te vinden, maar wanneer 8 renners voorop geraken heeft Niels de boot gemist, de voorsprong van de 8 stijgt tot tegen de minuut maar in het achtervolgende peloton met Niels geeft m’n wat gas bij en daardoor komen ze terug dichter bij de koplopers en wordt deze achtervolgende groep serieus uitgedund.
Lang blijven de achtervolgers flirten met een achterstand van rond de 30 sec.

Op 4 ronden van het einde gaat Niels die een Engelsman meekrijgt in de achtervolging op de ondertussen uitgedunde kopgroep, ze overbruggen de kloof en opnieuw krijgen we 7 koplopers die aan de laatste 2 ronden beginnen.

Niels eindigt kletsnat en verkleumt van de kou als 6e.


10/3
2019
 

Vollezele... afgelast door stormweer.


Vandaag zou Niels aan de start komen in Vollezele waar een nieuw parcours werd uitgetekend voor deze wedstrijd,

Maar het stormweer besliste er anders over en om veiligheidsredenen werd de wedstrijd afgelast.

3/3
2019
 

5e in Perwez


In Perwez stonden 12 ronden van 8,5 km. gepland maar in de eerste ronde vond er een massale valpartij plaats waarbij Niels betrokken was, daardoor reden een 10 tal renners voorop en moest Niels noodgedwongen in de achtervolging gaan samen met een ander renner kwam hij snel dichterbij maar na de tweede ronde beslisten de afgevaardigden om de koers stil te leggen.

Er werd een oplossing gezocht voor de gevaarlijke toestand op het parcours en die werd na een kwartier gevonden door de omloop in te korten zoals hij vorig jaar was, dus de renners konden opnieuw van start gaan voor 20 ronden van 5 km.


Vanaf de eerste ronde reden 6 renners waaronder Niels voorop, ploegmaat Maxim Vertommen kwam 2 ronden later aansluiten en de juiste ontsnapping leek gevormd, maar de eerste achtervolgers gaven zich niet verloren en kwamen uiteindelijk terug aansluiten.


Op dat moment gaat vooraan 1 renner aan de haal, 5 renners met opnieuw Niels gaan in de tegenaanval maar de leider zijn voorsprong vergroot zienderogen en zal uiteindelijk met de overwinning aan de haal gaan, uit het groepje van 5 met Niels gingen 3 renners weg Niels kende veel last van de val en finishte als 5e.

2/3
2019
 

6e in Villers le Temple


Na het lente zonnetje van de voorbije week was het vandaag opnieuw winterweer, guur, koud, nat, wind het was er allemaal in Villers le Temple waar 131 renners aan de start staan voor een wedstrijd van 120 km. in lijn verdeeld over 3 ronden en nog één lokale ronde van 6 km.

Wanneer in de 1e grote ronde het peloton breekt zit Niels mee voorin en zijn er in de achtergrond verschillende renners gelost, heel wat kilometers verder is alles te herdoen en geraken een 12 tal renners voorop gevolgd door 4 renners waarbij Niels.


In de laatste grote ronde is Niels samen met zijn 4 kompanen komen aansluiten bij de leiders maar het peloton volgt kort achter deze kopgroep.


Bij het aansnijden van de finale ronde van 6 km. krijgen we 2 koplopers gevolgd door een 3 tal en daarachter Niels in een groepje, de 2 koplopers spurten voor de zege waarin Raeymaekers het haalt van Van Breuseghem, zij worden kort gevolgd door de 3 achtervolgers en de groep met Niels die de spurt wint en 6e eindigt, weinig renners halen de finish.

24/2
2019
 

Ploegvoorstelling


De start van het nieuwe seizoen is gegeven en dat betekent dat ook de renners van het Team Thielemans aan pers-en publiek werden voorgesteld.

De renners konden hun ambities uitspreken voor 2019 en kunnen aan het nieuwe seizoen beginnen in alweer prachtige topkledij.

SUCCES!!

24/2
2019
 

Lente voor de start van het nieuwe seizoen... Vollezele (6e)


Het nieuwe seizoen is opgang geschoten meteen voelt het aan alsof het al lente is in februari.

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er gestart in Vollezele waar de renners eerst een (verplichte) gezamenlijke training van 85 km. (5 x 17 km.) afwerken, om om 15 u aan de start te staan voor een wedstrijd van 63 km. verdeeld over 10 ronden.

'T was al na een 3 tal ronden dat een kopgroep van 11 renners met daarbij Niels in 2 schuifjes voorin kwam, meteen was de toon gevallen.

Op een 4 tal ronden van het einde geraakten 5 renners weg uit de kopgroep en probeerde Niels alleen de kloof te dichten maar daar slaagde hij niet in.

De 5 koplopers spurten voor de zege (Van Herck was de snelste) Niels toonde zich de snelste van het achtervolgend groepje en werd 6e, een mooi begin van het nieuwe seizoen.

23/2
2019
 

Nieuwe wielerseizoen...


Het nieuwe wielerseizoen gaat morgen van start voor Niels het 19e seizoen waarin hij zijn passie en plezier zal terug vinden... veel succes Niels.

5/1
2019
 

Stage Calpe


Van 04/01 t/m 11/01 verblijft Niels in het Spaanse Calpe om er een trainingsstage af te werken.

2/1
2019
 

Ook in 2019 bij Team Thielemans


Ook in 2019 zal Niels de kleuren van Team Thielemans met volle moed verdedigen!

Wij wensen hem alvast veel succes toe voor het nieuwe wielerseizoen en kijken uit naar de eerste wedstrijden.

1/1
2019
 

De beste wensen voor een goed, beter, best nieuwjaar


Niels en familie wensen jullie allen de beste wensen voor 2019 met een goede gezondheid voor iedereen!

TOP