Volg Niels Vandyck via twitter
Share
 

Nieuws

18/3
2018
 

Niels gooit arm te snel de hoogte in en verliest nipt te Hingene - Bornem


Bijzonder koud, een ijsdag, gure wind, koudste 18e maart sinds de metingen samen met 85 deelnemers en een portie kasseien zal het een ware affvallingsrace worden in Hingene - Bornem waar 17 ronden van 6,6 km. moeten worden afgelegd.

Na één ronde lijkt de koers hier al gereden te zijn wanneer een kopgroep van 22 renners werd gevormd en in de achtergrond alles uit elkaar lag.

Bij de 22 koplopers tekende Niels present samen met ploegmaat Dhollander die 2 ronden later de rol moest lossen en wegviel uit de kopgroep.

Nog voor half koers werd er in de kopgroep ten aanval getrokken en ontstond er in 3 schuifjes van 3 renners een nieuwe kopgroep van 9 renners met opnieuw Niels, een 30 tal renners werden er dan nog in koers geteld de rest was dan al naar de kleedkamer verwezen.

Met nog 4 ronden voor de boeg trekken 3 renners waaronder Niels, Brent Van Moer en Kobe Van Overschelde in de aanval, deze 3 renners blijven dankzij hun samenwerking voorop en maken het uit in de finale, in de spurt met 3 die mooi werd ingezet door Niels gooit Niels zijn arm iets te snel de hoogte in en Kobe Van Overschelde remonteert hem nipt voor de zege.

14/3
2018
 

Fotoalbum opnieuw beschikbaar


Beste supporters, sympathisanten het fotoalbum 2018 is opnieuw beschikbaar en up to date, veel kijkplezier!

11/3
2018
 

1e overwinning van het nieuwe seizoen te Perwez


67 renners staan aan de start in Perwez, waar m'n in laatste instantie het parcours inkort en van 14 ronden over gaat naar 23 ronden van elk 5 km. door te veel slijk op de smalle baantjes.

Het weer zit vandaag wel mee, de zon is van de partij en de temperatuur doet het goed.

Van bij de start trekken de aanwezige renners het tempo de hoogte in en de ganse koers werd er gekoerst met als gevolg dat het peloton rap in stukken en brokken valt.
Niels koerst de hele tijd mee in de voorste gelederen en is bij elke aanvalspoging present.

Een 20 tal renners rijden nog voor half koers weg en daaruit ontsnappen 5 renners waarbij alweer Niels aanwezig is.

Van de 5 koplopers moet vooraan één renner de rol lossen en met nog 3 ronden voor de boeg gaat Niels er alleen vandoor, spannende 15 km. voor de supporters.

Bij het ingaan van de laatste ronde gaat Premont in de achtervolging maar moet tevreden zijn met de 2e plaats achter Niels die met 1'04" voorsprong op Premont en 1'58" op nr. 3 Bille de wedstrijd op zijn naam schrijft. Proficiat Niels

4/3
2018
 

2e plaats in Vollezele


168 renners zijn van de partij in het lastige Vollezele waar 9 ronden van 12,5 km. (112,5 km.) met telkens de Congoberg op het programma staat, en waar van bij de start de eerste regendruppels uit de lucht vallen.

In de eerste ronde heeft zich een kopgroep van een 16 tal renners gevormd, een ronde later krijgen we 4 renners in de achtervolging waarbij Niels deze 4 krijgen na een achtervolging van 2 ronden aansluiting vooraan.

Het ziet er naar uit dat deze renners (20) uit de greep van het peloton zullen blijven maar op 2 ronden van het einde komt het peloton sterk terug, maar tot een volledige hergroepering komt het niet, enkele renners uit de achtergrond maken de sprong naar voren terwijl vooraan Van Den Brande aan de haal gaat achterna gezeten door Niels.

Bij het ingaan van de slotronde hebben de 2 koplopers Van Den Brande en Niels 45 sec. voorsprong bij elkaar gesprokkeld een mooie bonus om aan de laatste 12,5 km. te beginnen, waarin het ondertussen hard is beginnen regenen.

In de allerlaatste kilometers komen uit de achtergrond 2 renners (Calleeuw en Van Herck) nog heel sterk terug, daardoor maakt Niels de fout om van te ver de spurt bergop in te zetten waardoor hij het tempo niet kon vasthouden en geremonteerd werd door Van Den Brande, Niels eindigt na een mooie wedstrijd op een knappe 2e plaats.

3/3
2018
 

Probleem met foto's uploaden


Momenteel kunnen er geen foto's op de website geplaatst worden, wij hopen dat dit probleem snel opgelost is zodat wij jullie kunnen voorzien van het nodige beeldmateriaal.

28/2
2018
 

Gooik


Ijzig koud en gure wind op deze koudste 28 februari ooit, vandaar dat er maar 86 renners aan de start kwamen om deze temperaturen te doorstaan, 9 ronden van 13,5 km. of 121 km. staan de renners te wachten.

In het begin van de koers gaan 3 renners ervandoor deze krijgen een ronde later gezelschap van 8 anderen zodat een kopgroep van 11 renners ontstaat.

Niels probeert met enkele andere renners in de achtervolging te gaan maar de voorsprong is dan al opgelopen tot over de minuut, terug keren zit er niet in de eerste achtervolgers komen terug aansluiten want het peloton is ondertussen in stukken uiteen gevallen.

4 anderen wagen daarop hun kans en onder impuls van De Decker kunnen deze wel aansluiten terwijl 4 andere renners over boord gaan.

Op 2 ronden van het einde valt alles uit elkaar, de kopgroep van 7 spurt voor de zege en de rest wat overblijft van het deelnemersveld komt in kleine groepjes binnen gebold, Niels komt als 29e over de meet gebold.

25/2
2018
 

Maldegem-Kleit


In het gure winterweer staan 131 renners aan de start in Maldegem-Kleit, daar wacht hen 24 ronden van elk 4,35 km. of 140,4 km. koers.

Vanaf ronde één komen renners in moeilijkheden en staat de deur achteraan op een kier, Niels koerst voorin maar kan net zijn wagonnetje niet aanpikken wanneer 7 renners in de aanval trekken.

Achter de 7 koplopers valt alles in stukken en brokken, en bij de eerste achtervolgers zit een bedrijvige Niels.

Naar het einde van de koers komen de 9 achtervolgers met Niels zeer kort tot bij de koplopers die nog met 5 vooraan zijn, maar de laatste 10 secondjes kunnen niet gedicht worden en de 5 spurten voor de zege, Niels eindigt als 7e.

18/2
2018
 

Seizoensopener te Vollezele


In Vollezele schoten 67 renners het seizoen op gang, zij leggen eerst 85 verplichte trainingskilometers af alvorens aan een 61 km. tellende wedstrijd te beginnen.

In schuifjes vormt zich een kopgroep van 21 renners waarbij ook Niels aansluit, uit deze kopgroep valt een renner weg met pech en kiezen bij het ingaan van de laatste ronde 2 renners voor de aanval, deze 2 houden stand en maken het in een spannende spurt uit voor de eerste bloemen van het seizoen, Niels spurt na deze koplopers naar de 9e plaats.

18/2
2018
 

Ploegvoorstelling Thielemans


Van Vollezele ging het richting Merchtem waar in de toonzalen van Thielemans de renners aan de pers werden gepresenteerd, ieder om beurt werden ze er voorgesteld en werden er ook de medewerkers en sponsors in de bloemetjes gezet.

19/1
2018
 

Stage Torrevieja


Vrijdag vertrok Niels samen met zijn goede vriend en ploegmaat Nick De Block naar Torrevieja, in Spanje gaan ze een week trainen met het oog op het nakende wielerseizoen! Succes mannen!

1/1
2018
 

Gelukkig 2018


Niels en familie wensen jullie allen een succesvol, liefdevol maar vooral een gezond 2018 toe 🍾🥂🏆

TOP