Volg Niels Vandyck via twitter
Share
 

Nieuws

11/9
2019
 

Niels ook in 2020 in de kleuren van Team Thielemans


Niels blijft ook in 2020 in de kleuren van Team Thielemans, hij zit momenteel in een rust-herstel periode en zal binnen enkele weken het seizoen 2020 beginnen voorbereiden.

We wensen hem alvast een goed herstel en succes in zijn 20e koersseizoen.

30/8
2019
 

Einde seizoen voor Niels


Niels die vandaag jarig is zet een punt achter het seizoen 2019, een seizoen waarin het iets minder goed goed ging door gezondheids problemen en dat hij afsluit met 1 zege.

Het is nu eerst herstellen en rusten om dan uit te kijken naar 2020.

Dank aan familie en supporters om er ondanks de mindere prestaties toch steeds te zijn.

25/8
2019
 

Kalfort-Puurs


Voor de laatste keer organiseert het bestuur van wielerclub Essendries deze wielerwedstrijd waar ze 104 renners mochten verwelkomen voor 115,6 km. koers verdeeld over 17 ronden van elk 6,5km.

Rond half koers konden 19 renners waaronder 3 ploegmaten wegrijden en van een voorsprong van 20 sec. liep het de volgende ronde op naar 40 sec. en werd uiteindelijk de voorsprong nog eens verdubbeld tot het peloton neerkeek op een achterstand van meer dan anderhalve minuut zodat ze op een 3 tal ronden van het einde uit koers werden genomen, Niels werd als 86e opgenomen in de uitslag.

23/8
2019
 

Merchtem (criterium)


Naar jaarlijks traditie richt de ploeg Thielemans een criterium in te Merchtem, waar dit jaar 25 renners aan de start verschenen voor 70 km. koers verdeeld over 70 rondjes.

En zoals dat in een criterium gaat is het hier niet anders, een hoog tempo, vele premies en iedere ronde een andere koersverloop en aanvalspogingen, Niels was alvast meermaals bij de vluchters en probeerde ook alleen te ontkomen maar het draaide uit op een spurt waarin hij de 5e plaats kon behalen.

14/8
2019
 

Huldenberg


Na het werk repte Niels zich naar Huldenberg om er samen met 45 andere renners aan de start te staan voor een wedstrijd van 105,4km. verdeeld over 17 ronden van 6,2 km.

Door de regenval voor de wedstrijd lag het parcours er erg glad bij en gingen de eerste 2 ronden verschillende renners onderuit.

Niels zat in de kopgroep van 14 renners die in de beginfase van de wedstrijd was ontstaan, maar had geen goed gevoel, geen kracht in de benen die nodig was op dit loodzware parcours en stapte af.

11/8
2019
 

Val bij het ingaan van de 2e ronde maakt meteen een einde aan de wedstrijd in Schoonaarde


176 renners komen langs de inschrijvingstafel waar m'n het inschrijven niet kon volgen en er werd beslist om de wedstrijd een kwartier later te laten starten, dat gebeurde ook vandaag met een minuut stilte #forBjorg

120 km. verdeeld over 14 ronden of 8,5 km. per ronde moeten de renners afleggen in de smalle wegen en met de wind die er staat beloofd het een snelle koers te worden.

Niels trekt in de eerste ronde met een 8 tal in de aanval en sprokkelen al wat seconden bij elkaar, maar bij het ingaan van de 2e ronde loopt het mis, Niels komt ten val en loopt daarbij schaafwonden aan bil, arm en voet op, meteen kan hij een streep trekken onder het verdere koersverloop en bij de hulpposten langs gaan voor verzorging.

9/8
2019
 

Lokeren


91 renners stonden aan de start in Lokeren waar werd begonnen met 1 minuut stilte voor de betreurde Bjorg Lambrecht.

Daarna werd het startschot gegeven voor 120 km koers.

Niels draaide met een redelijk goed gevoel mee vooraan het peloton tot op zeker ogenblik wanneer hij hem een beetje liet wegzakken het peloton in 2 brak.

Weg waren de prijzen en ook de goesting, op 2 ronden van het einde gaf Niels er de brui aan en stapte af.

4/8
2019
 

Mooi 3e en beste streekrenner in Londerzeel


Met 78 verschenen de renners aan de start in Londerzeel waar 14 ronden van 8,1km. ingepland stonden voor 114 km. koers.

De temperatuur was zomers goed en de renners hadden er zin in, na enkele ronden ontstond er een kopgroep van 21 renners die het tempo stevig in handen namen en er duchtig de pees oplegden zodat uit de achtergrond niemand meer kon terug keren, Niels was samen met 4 ploegmaten present in de kopgroep.

De voorsprong van de 21 leiders (waarvan ploegmaat Joeri af te rekenen kreeg met een lekke band) liep op naar de 3 minuten, en op een 4 tal ronden van het einde werd daar de koers opnieuw opengebroken, Niels ging in de aanval en kreeg één renner in steun, in de achtervolging kwamen 2 renners opzetten gevolgd door nog eens 2 en een kopgroep van 6 werd gevormd, in de allerlaatste ronde konden daarbij nog eens 2 renners komen aansluiten zo meldde de microwagen, maar ook de andere renners uit de kopgroep volgden heel dicht.

Niels nam de laatste 2 bochten naar de aankomst toe op kop en zette van ver de spurt in maar de snelle Deweer en Verhaegen snelden hem nog voorbij, Niels eindigde op een mooie 3e plaats en werd hiermee de beste streekrenner.

2/8
2019
 

5e in Zelzate


111,6 km. te Zelzate waar de mensen genieten van Kattekermis en van de koers met 48 renners aan de start.

In de open vlaktes krijgen de renners de nodige wind voorgeschoteld en zal het peloton snel in stukken vallen, iedere ronde zijn er achterblijvers te noteren en vooraan komen 17 renners in een kopgroep met Niels terecht.

Achter de 17 rijden halfweg koers nog 7 achtervolgers en de anderen staan reeds op kant.

Het is met nog een 4 tal ronden te gaan dat er bij de 17 vooraan ook verbrokkeling komt, maar toch zal het moeilijk zijn om uit de kopgroep weg te rijden, op 2 ronden van het einde ontsnapt Niels met 5 andere renners maar in de laatste ronde worden ze opnieuw gegrepen en gaan 4 andere aan de haal die spurten voor de overwinning Giel Bruyneel haalt het voor Van Overschelde en Niels spurt tien tellen later vlot naar de 5e plaats.

27/7
2019
 

Gans de wedstrijd gietende regen in Bambrugge


In Bambrugge kwamen 99 renners aan de start die 14 ronden van elk 8,2 km. moesten afleggen of 114,8 km. in barslecht weer want de weergoden hebben een switch gemaakt van tropische temperaturen naar gietende regen en 20* minder warm.

In de eerste ronde gaan enkele renners in deze natte weersomstandigheden onderuit en moeten de eerste renners de koers verlaten, op een lang lint komt het peloton de volgende ronden met hoge snelheid voorbij dat laat zich ook voelen want achteraan staat de deur open.

Na enkele ronden gaan 16 renners ervandoor, Niels zit in het peloton en probeert een paar ronden later de kloof naar de koplopers te dichten maar krijgt de 40 sec. die de koplopers bijeen gefietst hebben niet meer dicht.

Bij de koplopers moeten nog enkele renners lossen en spurten voor de zege doen ze met 4, Van Impe is de snelste voor Tribout en mag de zegebloemen in ontvangst nemen.

Het peloton is kompleet verbrokkeld en Niels komt als 39e over de meet.

24/7
2019
 

Tropisch warm in Deinze


114 km. verdeeld over 19 ronden in bloedhete temperaturen te Deinze waar de drinkbussen en sponsen met water hartelijk welkom zijn bij de 97 renners die aan de start zijn gekomen.

Na 2 ronden gaan 8 renners ervandoor Niels gaat met een ander renner in de achtervolging maar het duo krijgt de kloof niet gedicht en komen opnieuw in het peloton terecht.

De 8 vooraan lopen verder uit om uiteindelijk met 5 over te blijven wanneer op 2 ronden van het einde het peloton zeer sterk komt opzetten.

2 renners kunnen in de laatste kilometers uit de kopgroep ontsnappen en het onder elkaar uitvechten voor winst, Constant haalde het voor Decraene, in het peloton dat spurtte in het zog van de koplopers deed zich nog een valpartij voor, Niels mengde zich niet in de spurt en bolde als 68e over de meet.

21/7
2019
 

15e in eigen Merchtem


90 deelnemers melden zich aan de inschrijvingstafel op deze Nationale feestdag 21 juli te Merchtem voor de renners van het Team Thielemans is dit een thuiswedstrijd, deze 1.12A koers is 139 km. lang en verdeeld over 13 ronden van 10,7 km.

Van de eerste ronde trokken 8 renners in de aanval met daarbij één man (Coppens) van team Thielemans in de achtervolging op de koplopers was het steeds een wisselende situatie waarin de renners van het team steeds attent mee waren zo was ook Niels steeds present al was het een jojo effect van tijdsverschillen die iedere ronde schommelden tussen 25 sec. en meer dan 1 min.

Het peloton was ondertussen verbrokkeld en er werden renners uit koers genomen wegens te ver achter, het eerste groepje achtervolgers met daarbij Niels naderde de koplopers waarvan er 2 ( Bastiaens en Fabri) de samensmelting ontliepen, we waren ondertussen op 4 ronden van het einde gekomen en het werd stilaan duidelijk dat m'n in de achtergrond moest beginnen aan een serieuze versnelling om de 2 leiders nog bij te benen, het achtervolgende groepje van een 17 tal renners met Niels viel ook nog in stukken zodat er werd gespurt in kleine groepjes, Niels eindigde als 15e en kon na een mooie wedstrijd tevreden terugblikken op een goed gevoel tijdens de wedstrijd.

19/7
2019
 

Pech zorgt ervoor dat Niels uit de wedstrijd moet in Evergem


Niels trok op vrijdag naar Evergem waar hij de voorbije 2 jaar ook al aan de start kwam van het criterium en waar hij vorig jaar nog 2e eindigde, maar dit keer kreeg hij op de gesloten omloop af te rekenen met materiaalpech en kon hij de 70 km. niet tot een goed einde brengen Niels moest na 18 van de 45 ronden de wedstrijd verlaten.

14/7
2019
 

Mooie 4e plaats in Oostkerke Damme


Nadat Niels gisteren tevreden was over zijn koers, besliste hij deze morgent om ook vandaag te koersen om zo opnieuw koersritme op te doen, hij trok naar Oostkerke Damme waar 49 renners aan de start kwamen en waar de wind ook van de partij was.

114 km. verdeeld over 15 ronden van elk 7,6 km. stonden vandaag gepland, in de 2e ronde reden 3 renners weg uit de groep Niels die het gevaar zag ging alleen in de achtervolging en kwam tot op 10 meter van het trio maar kreeg de kloof niet dicht en werd opnieuw ingelopen door het peloton, de 3 koplopers vergroten ronde na ronde hun voorsprong tot 2 min.

Het peloton brak in stukken en Niels zat mee bij de eerste 13 achtervolgers die ronde na ronde opnieuw dichterbij de 3 leiders kwamen, Vermeire zag het gevaar om de hoek loeren en trok er alleen vandoor de 2 andere renners uit de kopgroep werden ingelopen door de 13 achtervolgers met Niels, maar moesten daar samen met 3 anderen meteen lossen, Vermeire reed alleen terug verder weg en finishte solo met 54 sec. voorsprong, Caethoven was de snelste voor plaats 2 voor Defreyne en Niels die knap 4e werd.

13/7
2019
 

Na een maand terug in competitie te Borsbeke


Niels kwam voor het eerst na een maand inactiviteit terug in competitie in Borsbeke waar hij vorig jaar nog won.

Met 15 ronden van elk 7,8 km. of 117,5 km. genoot Niels opnieuw van de eerste wedstrijd na een verplichte herstel-rustperiode, hopelijk gaat het vanaf nu terug de goede richting uit wat betreft zijn lichamelijke problemen.

Van de 142 renners die aan de start stonden reden er in de 2e ronde 9 weg, hun voorsprong liep snel de hoogte in terwijl Niels meedraaide in het peloton en er verschillende keren probeerde weg te geraken en in de tegenaanval te gaan, de benen werden meermaals getest en dat gaf een tevreden gevoel.

Uit het peloton konden op 3 ronden van het einde nog een 10 tal renners ontsnappen en aansluiting maken bij de koplopers, in de voorlaatste ronde ging Desmecht alleen aan de haal en kon solo zegevieren in zijn thuisbasis, Niels kwam als 33e over de meet op 32 sec. van de winnaar, maar het belangrijkste was het tevreden gevoel op de fiets na de inspanningen.

9/7
2019
 

Verplichte herstel-rustperiode houden Niels van de fiets


Het is van 16 juni geleden dat Niels nog aan de start stond van een wielerwedstrijd, lichamelijke klachten zijn de oorzaak dat Niels een lange en verplichte herstel- en rustperiode heeft ingelast, wanneer Niels opnieuw in competitie komt hangt af van zijn herstel, wij wensen hem alvast het allerbeste toe!

16/6
2019
 

Aartselaar


Met 93 stonden de renners aan de start in Aartselaar voor een afstand van 118 km.

Ook hier zitten vanaf het begin van de koers het tempo en de ontsnappingspogingen er direct in, bij het ingaan van de 3e ronde gaan 4 renners ervandoor met in de achtervolging 2 renners en Niels die in zijn eentje de kloof dicht naar de 2 achtervolgers, één van hen kan in de achtervolging op de koplopers zijn deel van het werk niet op zich nemen en met 2 krijgen ze de kloof naar voor niet dicht en de 3 achtervolgers met Niels worden terug ingerekend door het peloton.

Vanuit dat peloton proberen de renners er alles aan te doen om toch nog dichter bij de koplopers te geraken maar dat zal niemand meer lukken, de koplopers blijven buiten schot.
Op een paar ronden van het einde geraken 14 renners dan toch uit de greep van het peloton en strijden voor de verdere ereplaatsen, Niels stapt op 3 ronden van het einde uit koers nadat het peloton al flink was uitgedund, dat uitgedunde peloton moest één ronde van het einde de wedstrijd verlaten.

De koplopers gaan de 2 laatste ronde in met 3 de andere renner wordt opgeraapt door 4 achtervolgers uit het groepje van 14 dat in 2 brak, het was Vermeire dat met de bloemen naar huis ging.

10/6
2019
 

4e in Berlare


Het verlengde pinksterweekend zorgt ervoor dat er op maandag ook kan gekoerst worden en dat doet Niels in Berlare waar 110,6 km. verdeeld over 14 ronden van 7,9km. gepland staan voor de 47 renners die aan de start staan.

Op één lang lint komen de renners door want vanaf de eerste ronde wordt het tempo opgedreven.

Na een paar ronden ontstaat er een kopgroep van 13 renners enkele ronden blijft de voorsprong schommelen tussen 30 en 40 sec. maar dan breekt de veer in het uitgedunde peloton en loopt de voorsprong van de leiders op.

Maar ook in de kopgroep voelen de renners hoe snel het eraan toe gaat, er wordt nog een tandje bijgestoken en 5 renners waarbij Niels, Van Impe, Moens, Cobbaert en Van Herck geraken voorop en kunnen beginnen denken aan de overwinning.

Bij het ingaan van de laatste ronde trekt Van Impe in de aanval, Niels probeert de kloof te dichten maar ook de anderen zitten op zijn wiel hij twijfelt en de winnaar is gaan vliegen, Van Impe zegeviert, Moens wint de spurt voor plek 2 voor Cobbaert en Niels spurt naar de 4e plaats Van Herck wordt 5e.

9/6
2019
 

3e in Walhain


62e GP Léon Robert een 2 daagse klassement met de wedstrijd van 26/05/2019 bracht 42 renners aan de start voor 114,4 km. verdeeld over 16 ronden van 7,1km.

Van de 2e ronde lag de koers al in een definitieve plooi en was er een kopgroep gevormd van 12 renners.

Nadat de regen zijn werk had gedaan en de wegen en kasseien had nat en glibberig gelegd viel de kopgroep vooraan uit elkaar en ook de achtervolgende groep werd flink uitgedund.

In de kopgroep bleven 6 renners over die het onder elkaar zouden uitmaken voor de zege, ontsnappen zat er voor één van hen niet meer in wat er ook werd geprobeerd het werd een spurt met 6, de laatste bocht bleek nogal risicovol en Niels verloor de ideale positie voor de spurt. Niels eindigde op een mooie 3e plaats achter Haemels die de koers won en Debruyne die 2e werd, Niels werd eveneens 3e in het 2-daagse klassement.

6/6
2019
 

Verplichte rust-herstelperiode houden Niels van de fiets


Het is van 16 juni geleden dat Niels nog aan de start stond van een wielerwedstrijd, lichamelijke klachten zijn de oorzaak dat Niels een lange en verplichte herstel- en rustperiode heeft ingelast, wanneer Niels opnieuw in competitie komt hangt af van zijn herstel, wij wensen hem alvast het allerbeste toe!

6/6
2019
 

Verplichte herstel-rustperiode houden Niels van de fiets


Het is van 16 juni geleden dat Niels nog aan de start stond van een wielerwedstrijd, lichamelijke klachten zijn de oorzaak dat Niels een lange en verplichte herstel- en rustperiode heeft ingelast, wanneer Niels opnieuw in competitie komt hangt af van zijn herstel, wij wensen hem alvast het allerbeste toe!

6/6
2019
 

Verplichte herstel-rustperiode houden Niels van de fiets


Het is van 16 juni geleden dat Niels nog aan de start stond van een wielerwedstrijd, lichamelijke klachten zijn de oorzaak dat Niels een lange en verplichte herstel- en rustperiode heeft ingelast, wanneer Niels opnieuw in competitie komt hangt af van zijn herstel, wij wensen hem alvast het allerbeste toe!

6/6
2019
 

Rust-herstelperiode houdt Niels van de fiets


Het is van 16 juni geleden dat Niels nog aan de start stond van een wielerwedstrijd, lichamelijke klachten zijn de oorzaak dat Niels een lange en verplichte herstel- en rustperiode heeft ingelast, wanneer Niels opnieuw in competitie komt hangt af van zijn herstel, wij wensen hem alvast het allerbeste toe!

6/6
2019
 

Rust-herstelperiode houdt Niels van de fiets


Het is van 16 juni geleden dat Niels nog aan de start stond van een wielerwedstrijd, lichamelijke klachten zijn de oorzaak dat Niels een lange en verplichte herstel- en rustperiode heeft ingelast, wanneer Niels opnieuw in competitie komt hangt af van zijn herstel, wij wensen hem alvast het allerbeste toe!

6/6
2019
 

7e in Kortenaken-Stok


Na de pech van voorbije dinsdag in Booischot kwam Niels vandaag aan de start te Kortenaken-Stok waar de renners 11 ronden van 9 km. te wachten staan of 99 km.

9 renners trekken in het begin van de koers in de aanval, Niels sluit de kloof en pikt aan maar wat later komt ook de rest van het peloton aansluiten, de situatie verandert dan ronde per ronde want telkens krijgen we andere renners die proberen weg te komen.

Ondertussen is de regenkraan opengedraaid en valt de regen met bakken uit de lucht.

Niels is meermaals voorin te vinden zo dicht hij in de voorlaatste ronde de kloof naar 4 vluchters, maar opnieuw komt wat nog over blijft van het peloton aansluiten.

Het ziet er naar uit dat het zal uitdraaien op een massaspurt maar in de allerlaatste kilometers geraken 4 renners lichtjes voorop terwijl het peloton volgt in hun spoor spurt Wouters naar winst en spurt Niels naar de 7e plaats.

4/6
2019
 

Materiaalpech in Booischot


90 renners stonden deze avond aan de start te Booischot voor 120 km. koers verdeeld over 16 ronden van elk 7,5 km.

Aan een razend hoog tempo trok het peloton zich op gang zodat er na een 6 tal ronden een kloof viel vooraan, 9 renners konden een 30 tal sec. voorsprong nemen, Niels ging op zoek naar de koplopers maar net voor hij aansluiting kon maken kreeg hij af te rekenen met materiaal pech en zat zijn wedstrijd er op.

De 9 werden vervolgens ingelopen en nog voor het aangekondigde onweer eindigde de wedstrijd in een massaspurt, Mertens won voor Bastaens.

2/6
2019
 

3e in Londerzeel Sint-Jozef


Met 137 renners aan de start zullen de organisatoren meer dan tevreden kunnen terug blikken op deze wedstrijd en sturen zij de renners de weg op om 117 km. af te leggen, in deze bloedhete temperaturen en met de sterke wind zal het een ware afvalligs koers worden.

Vanaf de eerste ronde trekt Niels mee in de aanval en met 27 geraken zij voorop.

Alhoewel er uit de achtergrond nog veel tegenreactie komt lukt het hen niet om de vluchters bij te benen, dat de winnaar vooraan zit is snel duidelijk.

Het peloton dat al fel uitgedund is breekt in stukken en veel renners moet vroegtijdig spurten voor hun plaats en de wedstrijd verlaten.

Op een 6 tal ronden van het einde trekken 7 renners met Niels in de aanval, wanneer zij worden gegrepen gaan opnieuw 4 renners ervandoor Niels en ploegmaat Maxim zien het gevaar en gaan in de achtervolging, zij kunnen snel aansluiting maken en met 6 gaan zij de finale in.

In de allerlaatste ronde werd er in de kopgroep nog veel aangevallen maar het is pas in de laatste rechte lijn dat Willems een kleine voorsprong kan nemen en zo zegeviert, Niels spurt naar een knappe 3e plaats en wordt eerste streekrenner.

30/5
2019
 

Nog een keer 6e nu in Wodecq


Een 80 tal renners zakten af naar Wodecq voor 120 km. koers verdeeld over 12 ronden van elk 10 km. op een golvend mooi parcours.

Het was een 10 tal minuten later dan het geplande starter wanneer de renners de weg werden opgestuurd.

Het tempo lag meteen hoog en ontsnappen was moeilijk, Niels reed zeer attent voorin zodat hij bij iedere ontsnappingspoging present was, maar geen enkele uitval leidde tot een grote voorsprong.

Met nog één ronde voor de boeg ging De Smecht ervandoor achterna gezeten door Niels en daar achter het eerste deel van het peloton dat op enkele ronde van het einde in 2 brak, voor De Smecht werd het een succes hij kon solo zegevieren Niels daarentegen werd opnieuw ingelopen en spurtte naar de 6e plaats, opnieuw een mooi resultaat.

26/5
2019
 

13e in Walhain St Paul


80 renners stonden in de rue Bourgmestre Gilisquet aan de start voor 114 km. verdeeld over 19 ronden van elk 6 km.

In de eerste ronde reden 4 renners weg uit het peloton en in schuifjes vergrote de kopgroep tot 9 renners, Niels zag het gevaar en probeerde de kloof te dichten maar hij had net iets te lang gewacht en de sterke wind zorgde er mee voor dat hij de kloof niet dicht kreeg ook niet wanneer ze met 5 in de achtervolging trokken.

In het peloton werd een 2 tal ronden getwijfeld en het werd steeds duidelijker dat de winnaar vooraan zat.

De kopgroep viel op het einde nog uiteen en ook het peloton brak in stukken, Niels zat in de eerste achtervolgende groep die bestond uit een 10 tal renners en werd uiteindelijk 13e.

19/5
2019
 

1e seizoenszege voor Niels in Lendelede


70 deelnemers voor 113,7 km. of 25 ronde van 4,5 km.

Niels verslaat zijn medevluchters in de spurt en behaald knap zijn 1e seizoenszege!

Proficiat Niels

18/5
2019
 

Vilvoorde


115,5 km. of 11 x 10,5 km. 125 deelnemers Niels eindigt 30e

12/5
2019
 

Opnieuw goed gevoel in Lierde


101 renners komen aan de start in Lierde waar hen 15 ronden van elk 7,9 km. of 118,5 km. koers te wachten staat op een mooi parcours.

Het gaat er van in het begin snel aan toe en het peloton rijdt lang gerokken over de smalle bochtige baantjes tot er 4 renners voorop geraken.

In het peloton zit m'n niet stil en mede onder impuls van Niels die zich na lichamelijke pech weer beter voelt, worden de 4 gegrepen.

Niemand geraakt nog weg en een massaspurt is niet te vermijden, deze wordt vlot gewonnen door de West Vlaming Louis Blouwe, Niels die de laatste 15 m. wat stil valt in de spurt eindigt mooi 6e.

8/5
2019
 

Kilometers opdoen in Beveren


Niels trok vandaag naar Beveren waar hij wat extra kilometers ging opdoen, net zoals afgelopen zondag is het koud maar blijft het tijdens de wedstrijd droog.

Met 16 ronden van 7 km. komt er 112 km. bij op de teller.

Vanaf het begin lag het tempo hoog, het was dan ook wachten tot ronde 7 vooraleer 12 renners konden wegrijden, op dat moment zat Niels iets te ver in het peloton.
Meteen probeerden zij met 3 de kloof te overbruggen maar zonder succes.

De 12 koplopers reden verder weg en zullen spurten voor de zege. (1 Verraes 2 Moens 3 K Caethoven)

Niels test op 2 ronden van het einde de benen nog eens met een snedige demarrage maar in de spurt voor de verre ereplaatsen bemoeit hij zich niet en bolt als 50e over de meet.


5/5
2019
 

Galmaarden PK


Vandaag staat het Provinciaal Kampioenschap te Galmaarden met aankomst op de Bosberg op het programma, Niels nog steeds op de sukkel komt er aan de start om kilometers op te doen en opnieuw het goede gevoel op de fiets terug te vinden.

Met 97 Elitezc/U23 zijn de Brabanders vertegenwoordigt voor 139,1 km. verdeeld over 13 ronden van 10,7 km.

Na 2 ronden rijden 5 renners weg uit het peloton en nemen een voorsprong die schommelt tussen 30" en max. 1'40" Niels probeert met een groepje van een 10 tal de kloof te dichten maar snel komt de rest van het peloton opnieuw aansluiten.

1 renner kan later de sprong naar voor wel maken, terwijl voor 2 anderen in de kopgroep de inspanningen beginnen door te wegen en lossen vooraan.

Op 2 ronden van het einde komt het peloton opnieuw sterk opzetten en naderen tot op 20 sec. van de koplopers, deze voorsprong kunnen de leiders behouden tot in de allerlaatste ronde alles opnieuw samen loopt en het uitdraait in een massaspurt die na 13 beklimmingen van de Bosberg zwaar doorweegt en langgerokken verloopt, Clé (elitezc) haalt het gemakkelijk voor Marit (U23) Niels komt met een goed gevoel als 35e over de finishlijn gebolt

1/5
2019
 

Toch gestart in Merchtem


Aanvankelijk was het niet de bedoeling dat Niels zou koersen in Merchtem na zijn gesukkel met de bekken en een week geen fiets te hebben aangeraakt, maar omdat dit zijn nieuwe thuishaven is en de ploeg hier gehuisvest is kreeg Niels het niet over zijn hart om deze wedstrijd links te laten liggen.

In de loop van de voormiddag nam hij de beslissing om toch te koersen en samen met nog 137 andere renners stond hij aan de start.

19 ronden van 6,1 km. moesten worden afgelegd in Merchtem.

Buiten enkele ontsnappingspogingen slaagde niemand erin om een mooie voorsprong bijeen te fietsen, het peloton reed snel en langerokken en niemand kon weg geraken.

Een massaspurt was niet meer weg te denken en die werd vlot gewonnen door Michiel Broes, Niels nam niet deel aan deze massaspurt en eindigde als 72e in het peloton.

21/4
2019
 

Arden Challenge 5e rit Libramont-Chevigny


De laatste rit van de Arden Challenge gaat door in Libramont-Chevigny waar 125 km. verdeeld over 2 ronden in lijn van elk 43,5 km. en 2 x 19 km. de zon is opnieuw van de partij en een beetje wind zou mee kunnen zorgen voor wat afscheiding.

Maar de uitvallen en ontsnappingpogingen reiken nooit ver, enkel achteraan staat de deur open en moeten veel renners lossen.

Bij het ingaan van de laatste 19 km. gaat Niels in de aanval en er sluiten renners aan tot een kopgroep van 18 is gevormd daarbij bevind zich ook ploegmaat Vertonghen, de gele trui, de groene trui en de witte truidrager maar de klassementsrenners loeren teveel naar elkaar en op 4 km. voor de finish komt de rest van het peloton opnieuw aansluiten, één renner kan dan nog ontsnappen en blijft nipt voor en wint.

Niels legt beslag op de 16e plaats.

20/4
2019
 

Arden Challenge 4e rit Rouvroy


Zomers zonnig voor de 4e rit van de Arden Challenge in Rouvoy, waar de renners beginnen met een ronde van 39 km. in lijn gevolgd door 2 ronden van elk 43,5 km. of 125 km.

Niels kent een beter gevoel en dat is duidelijk te merken, mee in de aanval, mee in de tegenaanval en mee in de juiste ontsnapping wanneer 30 renners voorop geraken.

Met telkens de Côte de Monquintin en de Côte de Gérouville is dit een zware wedstrijd zoals hij ze graag heeft.

In de slotkilometers geraken 4 renners uit de kopgroep nog voorop, terwijl Niels eindigt als 16e.

19/4
2019
 

Arden Challenge 3e rit Léglise


3 ronden van 42,5 km. of 127,5 km. zijn vandaag af te leggen in Léglise voor de 3e rit van de Arden Challenge.

Na een 5 tal km. reden 7 renners voorop die op Cote de Vlessart punten sprokkelen voor de bolletjestrui, snel na de eerste beklimming worden de koplopers terug tot de orde geroepen en zijn er nog verschillende ontsnappingspogingen zonder succes.

Het is pas in de slotkilometers dat 2 renners voorop geraken en jojo spelen met het peloton om voorop te blijven, de 2 spurten voor de zege net voor het aanstormende peloton, Niels komt met het peloton als 66e over de meet.

18/4
2019
 

2e rit Arden Challenge Rachamps


De 2e rit van de Arden Challenge bestond uit 1 x 39 km. en 1 x 45 km. in lijn en 3 plaatselijke ronden van elk 12,3 km. met onderweg 2 x Cote de Vellereux 2 x Cote de Vissoule, Mur Saint Roch en 3 x Cote de Bourcy om na 121 km. te finishen in Rachamps.

Niels draaide mee in het peloton en kreeg bij aanvang van de plaatselijke ronden een beter gevoel, hij was ondertussen in de 2e groep beland die op een 20 tal sec. volgde op de eerste groep.

Uit de eerste groep ontsnapten op één ronde van het einde 3 renners die spurten voor de zege, Niels spurtte niet meer mee en bolde als 55e over de meet.

17/4
2019
 

1e rit Arden Challenge Erezée


Naar jaarlijkse traditie gaat Niels van start in de mooie rittenkoers Arden Challenge.

175 renners schreven vooraf in, waaronder het merendeel Nederlanders.

In Erezée stond de openingsrit op de planning met een rit in lijn van 66 km. en 6 enorm zware plaatselijke ronden van 8 km. Niels die al een tijdje sukkelt met zijn positie (rug, bekken) voelde al snel dat het niet zijn dagje was en liet op 2 ronden van het einde het peloton rijden en stapte af.
Morgen een nieuwe dag en hopelijk een betere.

12/4
2019
 

Heist op den Berg Zonderschot alweer 6e


Vrijdagavond stond Niels aan de start van de wedstrijd te Heist op den Berg Zonderschot waar 116 renners kwamen opdagen voor 20 ronden van elk 5,5km.

Na wat aanvalspogingen in de eerste ronden reden na een 4 tal ronden in schuifjes 20 renners weg uit het peloton, Niels tekende present in de ontsnapping en het leek meteen de goeie vlucht te zijn, want bij deze 20 koplopers zou de winnaar zitten.

In de spurt met 20 ging het tussen de snelle mannen Verraes die het nipt haalde van Mertens, Niels eindigde 6e.

6/4
2019
 

5e in Erpe-Mere


De renners konden niet van start gaan om 15u in Erpe-Mere omdat er geen ambulance aanwezig was, de start werd dus in eerste instantie met een kwartier vertraagd, de 15 min. werden een half uur en uiteindelijk werd het startschot pas een uur later gegeven aan de 170 renners die dan wel veilig de weg konden opgestuurd worden, de wedstrijd werd omwille van de vertraging ingekort met 4 ronden.

In de 2 e ronde gingen 10 renners ervandoor Niels kon in zijn eentje de kloof naar de kopgroep overbruggen en de 11 renners vooraan reden de rest van de wedstrijd voorop, het peloton reed steeds op een achterstand die schommelde tussen 30 sec en 1min.

Op 2 ronden van het einde gingen vooraan 2 renners op zoek naar de zege en 6 renners van de kopgroep met Niels bleven strijden voor plaats 3, de andere vluchters werden gegrepen door het peloton.

In een spurt met 2 was het Cobbaert die het haalde van Vereecke, Niels finishte mooi als 5e.

30/3
2019
 

26e in Amay


133 renners staan aan de start van de GP Claudy Sohet in Amay waar ze een parcours met een zeer gevaarlijke afdaling voor de wielen geschoven krijgen de speaker van dienst waarschuwt regelmatig daarvoor.

Met 16 ronden van 7,2 km. of 115,2 km. kunnen de renners om 14u30 van start gaan en dat doen ze aan een zeer hoog tempo, zodat vanaf ronde één de eerste renners lossen.


Na een 5 tal ronden gaan 3 renners in de aanval en blijven voor het peloton uitrijden, ookal zijn er tegenaanvallen bij de vleet waar ook Niels bij betrokken is, toch duurt het tot op een 6 tal ronden van het einde vooraleer 13 renners weggeraken, Niels die deze tegenaanval mist gaat op 3 ronden van het einde achter de 16 koppige kopgroep aan en komt terug tot op 18 sec. maar de kloof dichten zit er in volle finale niet meer in, in de laatste ronde verliezen de tegenaanvallers opnieuw meer terrein en Niels bolt als 26e over de meet.


24/3
2019
 

3e in Florennes


Slechts 2 koersen dit weekend een interclub en een wedstrijd in Florennes waar Niels jaarlijks naartoe komt voor het mooie selectieve parcours, dus ook dit keer staat hij hier aan de start en beginnen doen de 93 opgekomen renners met een minuut stilte ter nagedachtenis van Stef Loos.

In de 2e van de 14 (x 8,3km. = 113km.) af te leggen ronden trokken 2 renners ervandoor, zij liepen stelselmatig uit tot een boni van om en bij de minuut, een 5 tal ronden bleven zij voor het peloton uitrijden maar dan kwam er reactie van drie renners waaronder Niels, de drie sloten aan vanvoor en we hadden 5 renners in de spits van de wedstrijd.

Achter de 5 koplopers vormde zich een groepje van 8 renners dat in de tegenaanval trok en dat er 2 ronden later in slaagde om aan te sluiten bij de koplopers.

Met 13 trokken zij de finale in al zat het peloton in de allerlaatste ronde terug op hun hielen.

Op 3 kilometer van het einde kwam het tot een volledige hergroepering en er werd gespurt voor de zege, Reynders haalde het voor Van De Kerkhove en Niels eindigde knap 3e.

17/3
2019
 

5e in Hingene


Zondag kwamen 83 renners aan de start in Hingene, waar 112,2 km. en de gekende kasseistrook door de dreef op de planning stonden, al na een 2 tal ronden van de 17 die ze moesten afleggen gingen 3 renners aan de haal deze kregen een ronde later het gezelschap van 3 anderen, een kopgroep van 6 kwam tot stand.

De 6 koplopers bouwden aan hun voorsprong maar in de achtergrond werd uiteraard niet stil gezeten, het peloton brak in stukken en 2 groepjes van telkens een 8 tal renners waarbij Niels trok in de achtervolging.

De 6 werden ingerekend en de koers brak opnieuw los, net zoals de regen.

Niels was present bij iedere nieuwe ontsnapping en een groepje van 5 met Niels geraakte voorop, in de laatste ronde konden 2 renners nog aansluiting maken en er werd gespurt met 7 de snelle Caethoven stak de overwinning op zak en Niels eindigde als 5e.

13/3
2019
 

6e in Templeuve


Na een halve dagtaak ging het richting Templeuve waar 112 renners aan de start kwamen in alweer barre weersomstandigheden.

Na de eerste ronde was het peloton al gehalveerd en was Niels helemaal voorin te vinden, maar wanneer 8 renners voorop geraken heeft Niels de boot gemist, de voorsprong van de 8 stijgt tot tegen de minuut maar in het achtervolgende peloton met Niels geeft m’n wat gas bij en daardoor komen ze terug dichter bij de koplopers en wordt deze achtervolgende groep serieus uitgedund.
Lang blijven de achtervolgers flirten met een achterstand van rond de 30 sec.

Op 4 ronden van het einde gaat Niels die een Engelsman meekrijgt in de achtervolging op de ondertussen uitgedunde kopgroep, ze overbruggen de kloof en opnieuw krijgen we 7 koplopers die aan de laatste 2 ronden beginnen.

Niels eindigt kletsnat en verkleumt van de kou als 6e.


10/3
2019
 

Vollezele... afgelast door stormweer.


Vandaag zou Niels aan de start komen in Vollezele waar een nieuw parcours werd uitgetekend voor deze wedstrijd,

Maar het stormweer besliste er anders over en om veiligheidsredenen werd de wedstrijd afgelast.

3/3
2019
 

5e in Perwez


In Perwez stonden 12 ronden van 8,5 km. gepland maar in de eerste ronde vond er een massale valpartij plaats waarbij Niels betrokken was, daardoor reden een 10 tal renners voorop en moest Niels noodgedwongen in de achtervolging gaan samen met een ander renner kwam hij snel dichterbij maar na de tweede ronde beslisten de afgevaardigden om de koers stil te leggen.

Er werd een oplossing gezocht voor de gevaarlijke toestand op het parcours en die werd na een kwartier gevonden door de omloop in te korten zoals hij vorig jaar was, dus de renners konden opnieuw van start gaan voor 20 ronden van 5 km.


Vanaf de eerste ronde reden 6 renners waaronder Niels voorop, ploegmaat Maxim Vertommen kwam 2 ronden later aansluiten en de juiste ontsnapping leek gevormd, maar de eerste achtervolgers gaven zich niet verloren en kwamen uiteindelijk terug aansluiten.


Op dat moment gaat vooraan 1 renner aan de haal, 5 renners met opnieuw Niels gaan in de tegenaanval maar de leider zijn voorsprong vergroot zienderogen en zal uiteindelijk met de overwinning aan de haal gaan, uit het groepje van 5 met Niels gingen 3 renners weg Niels kende veel last van de val en finishte als 5e.

De 6 eerste renners uit de uitslag werden nadien opgewacht voor dopingcontrole.

2/3
2019
 

6e in Villers le Temple


Na het lente zonnetje van de voorbije week was het vandaag opnieuw winterweer, guur, koud, nat, wind het was er allemaal in Villers le Temple waar 131 renners aan de start staan voor een wedstrijd van 120 km. in lijn verdeeld over 3 ronden en nog één lokale ronde van 6 km.

Wanneer in de 1e grote ronde het peloton breekt zit Niels mee voorin en zijn er in de achtergrond verschillende renners gelost, heel wat kilometers verder is alles te herdoen en geraken een 12 tal renners voorop gevolgd door 4 renners waarbij Niels.


In de laatste grote ronde is Niels samen met zijn 4 kompanen komen aansluiten bij de leiders maar het peloton volgt kort achter deze kopgroep.


Bij het aansnijden van de finale ronde van 6 km. krijgen we 2 koplopers gevolgd door een 3 tal en daarachter Niels in een groepje, de 2 koplopers spurten voor de zege waarin Raeymaekers het haalt van Van Breuseghem, zij worden kort gevolgd door de 3 achtervolgers en de groep met Niels die de spurt wint en 6e eindigt, weinig renners halen de finish.

24/2
2019
 

Ploegvoorstelling


De start van het nieuwe seizoen is gegeven en dat betekent dat ook de renners van het Team Thielemans aan pers-en publiek werden voorgesteld.

De renners konden hun ambities uitspreken voor 2019 en kunnen aan het nieuwe seizoen beginnen in alweer prachtige topkledij.

SUCCES!!

24/2
2019
 

Lente voor de start van het nieuwe seizoen... Vollezele (6e)


Het nieuwe seizoen is opgang geschoten meteen voelt het aan alsof het al lente is in februari.

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er gestart in Vollezele waar de renners eerst een (verplichte) gezamenlijke training van 85 km. (5 x 17 km.) afwerken, om om 15 u aan de start te staan voor een wedstrijd van 63 km. verdeeld over 10 ronden.

'T was al na een 3 tal ronden dat een kopgroep van 11 renners met daarbij Niels in 2 schuifjes voorin kwam, meteen was de toon gevallen.

Op een 4 tal ronden van het einde geraakten 5 renners weg uit de kopgroep en probeerde Niels alleen de kloof te dichten maar daar slaagde hij niet in.

De 5 koplopers spurten voor de zege (Van Herck was de snelste) Niels toonde zich de snelste van het achtervolgend groepje en werd 6e, een mooi begin van het nieuwe seizoen.

23/2
2019
 

Nieuwe wielerseizoen...


Het nieuwe wielerseizoen gaat morgen van start voor Niels het 19e seizoen waarin hij zijn passie en plezier zal terug vinden... veel succes Niels.

5/1
2019
 

Stage Calpe


Van 04/01 t/m 11/01 verblijft Niels in het Spaanse Calpe om er een trainingsstage af te werken.

2/1
2019
 

Ook in 2019 bij Team Thielemans


Ook in 2019 zal Niels de kleuren van Team Thielemans met volle moed verdedigen!

Wij wensen hem alvast veel succes toe voor het nieuwe wielerseizoen en kijken uit naar de eerste wedstrijden.

1/1
2019
 

De beste wensen voor een goed, beter, best nieuwjaar


Niels en familie wensen jullie allen de beste wensen voor 2019 met een goede gezondheid voor iedereen!

1/1
2019
 

niets van deze site mag, geheel of gedeeltelijk, op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande uitdrukkelijke toestemming van de webmaster


.

TOP