Volg Niels Vandyck via twitter
Share

Biografie

Mijn naam is Niels Vandyck en ben geboren te Boom op 30 augustus 1990, mijn mama is Els Heyvaert en mijn papa Chris Vandyck. Ik heb één jongere zus Naomi. Mijn ouders zijn allebei renner(ster) geweest, vandaar de microbe voor het wielrennen.

Op 2,5 jarige leeftijd ging ik voor het eerst naar school en dat in het Gemeenschapssonderwijs te Puurs, daar heb ik kleuter- en lager onderwijs gevolgd. In 2002 moest ik de stap zetten naar het middelbaar onderwijs en reed ik dagelijks met mijn fiets naar de Middenschool "Den Brandt" in Boom, daar heb ik 2 jaar ASO Moderne Wetenschappen gevolgd.
 
Sinds 1 september 2004 fietste ik dagelijks naar de Tuinbouwschool te Merchtem, waar ik de nieuwe richting Dierenzorgtechnieken volgde. Vanaf 1 september 2006 volg ik les aan het GTIL te Londerzeel. In juni 2009 behaalde ik mijn diploma Elektrische Technieken aan het GTIL te Londerzeel. Op 1 september 2010 ging ik deeltijds aan de slag bij Cycles EMRIN.
 
Als 6 jarige ben ik begonnen met voetbal bij Exselsior Puurs, dit heb ik 4 seizoenen gedaan. Op 7 jarige leeftijd schreef ik me ook in bij de Willebroekse zwemclub, waar ik gedurende 4 jaar heb gezwommen. Eind 2000 ben ik enkele keren gaan mountainbiken en dat vond ik echt heel tof, ik wist onmiddellijk wat ik wou!
In 2001 ging ik voor het eerst naar wielerschool in Hofstade en ben ik gestart met wielrennen bij de 11 jarige miniemen, waar ik enkele overwinningen kon behalen.
 
In 2002 sloot ik me aan bij de Sprinters Malderen waar ik na 3 dagen reeds clubkampioen ben geworden bij de 12 jarige aspiranten. Ook als 13- en 14-jarige aspirant reed ik in de kleuren van "De Sprinters Malderen". Als 13 jarige aspirant kreeg ik af te rekenen met klierkoorts.
 
In 2005 maakte ik de overstap naar de nieuwelingen en reed ik voor het SD Cabling Cycling Team van ploegleider Wim De Wolf. En ook in 2006 zal ik als 2° jaars nieuweling nog steeds voor hetzelfde team rijden dat een nieuwe naam heeft gekregen nl. Thompson Cycling Team. In 2007 maakte ik de overstap naar de Juniores en rijdt ik in de vertrouwde kleuren van het Thompson Cycling Team. En ook in 2008 na veel aanbiedingen van andere teams zal ik de kleuren van het Thompson Cycling Team verdedigen.

Vanaf 2009 ben ik 1e jaars belofte en maak ik deel uit van het Continentale Jong Vlaanderen - Bauknecht CT.
Ook in 2010 blijf ik in het team van vader en zoon Missotten nl. het Continentale Jong Vlaanderen - Bauknecht CT. Evenzo in 2011 en dat voor het 3e jaar op rij verdedig ik de kleuren van het Jong Vlaanderen team.
In 2012 blijf ik nog steeds trouw aan het Jong Vlaanderen Team.
Voor 2013 tekende ik een profcontract bij Verandas Willems-CC Chevigny.
 
Een andere hobby van mij is de duivensport, dat doe ik samen met mijn pepe, trouwens mijn beste vriend.
 
Niels